Hvis du som virksomhedsejer i Svendborg står og overvejer, om din virksomhed skal have ny hjemmeside, kan du med fordel stille dig en række spørgsmål, inden du bruger ressourcer på at få bygget nyt website. I det følgende får du mine uforbeholdne bud på sådanne spørgsmål med nogle umiddelbare kommentarer. Hvis du har brug for at sparre foretagendet med nogen, byder jeg gerne på en kop uforpligtende kaffe på femtesalen på Klosterplads i centrum af Svendborg. Nå, lad os kaste os over nogle af de spørgsmål, du måske stiller dig selv.

– ER det overhovedet nødvendigt at skifte hjemmesiden ud?

Tja, det kommer an på så meget … Hvis virksomhedens hjemmeside har en del år på bagen, tænker jeg at du som det første skal tjekke om hjemmesiden ser godt ud på telefoner og tablets. Mange ældre hjemmesider er ikke responsive, og det er et stort problem i dag. Dels viser statistikker at vi efterhånden mest kigger på hjemmesiderne via vores telefoner, og dels er Googles kræsne søgerobotter ikke begejstrede for gamle hjemmesider, som ikke er mobilvenlige.

Hvis hjemmesidens indhold ikke har været udskiftet inden for de senere år, er der uden tvivl nogle ting, du kan ændre på. Måske skal du have opdateret virksomhedens produkter eller ydelser, og måske er der behov for en (opdateret) præsentation af virksomheden og medarbejderne?

– Jamen, så meget er der altså ikke sket …

Udmærket. Jeg synes alligevel at du skal overveje en opdatering af hjemmesiden. Der er ingen tvivl om, at hvis man ikke opdaterer hjemmesiden med jævne mellemrum, risikerer man at miste de gode placeringer i Google. Søgerobotterne har ikke så megen respekt for hjemmesider, der bare står og støver til. Somme tider bruger jeg følgende sammenligning: forestil dig at du går en tur i gågaden i Svendborg. Pludselig står du foran 2 butikker, der sælger tøj. Den ene butik viser ældre produkter i vinduet. Den anden butik viser den nuværende og måske kommende mode. Hvilken butik ville du først besøge?

– Er det ikke dyrt at få bygget en ny hjemmeside?

Hmmm…. Det kommer jo helt an på hvor meget du ønsker at få lagt ind i arbejdet. Mange spørger mig: Hvad koster en ny hjemmeside? Jeg plejer at svare: Hvad koster en ny bil? Det kommer jo an på, hvor meget man ønsker. Benzin, diesel eller el? Stor eller lille? Stationcar? Motorstørrelsen? Luksusudstyr?

Ved at kortlægge de ønsker og krav du har til din virksomheds hjemmeside vil jeg komme med et estimat på, hvor meget det koster at bygge sådan en sag. Det behøver slet ikke at koste en bondegård, og hvis vi et stykke hen ad vejen kan bruge nogle af billederne og teksterne, så er vi på vej.

– Hvor hurtigt kan du bygge sådan en ny hjemmeside?

Igen kommer det an på, hvor meget du kan levere til mig. Jeg skal bruge billeder og tekster samt grafiske elementer, fx logo. Hvis du relativt hurtigt kan skaffe mig det fornødne, kan jeg hurtigt gå i gang med at bygge din kommende hjemmeside. Sådan en konstruktion kan i teorien blive bygget på en dag, hvis al materiale er tilgængeligt. Sådan går det sjældent. Dels er det altid godt med nyt materiale, og dels er der en sparring i forhold til hjemmesidens design, der skal på bordet i flere omgange.

– Betyder det at jeg ikke har en hjemmeside i bygge-perioden?

Nej, din nuværende hjemmeside fortsætter mens vi bygger en ny WordPress hjemmeside til dig. Igen kan du forestille dig scenariet med bilen: imens jeg bygger hjemmesiden, kører du rundt i Svendborg i din gamle firmabil. Når den nye firmabil er klar til asfalten på Sydfyn, skifter vi den gamle bil ud med en ny. Derved undgår du at stå uden en hjemmeside i perioden.

– Godt så – hvordan kommer vi videre?

Lad os starte med en kop kaffe. Gerne på din virksomhed. Eller gerne hos mig i centrum af Svendborg. Jeg har kontor på Klosterplads over for banegården, tæt på mange parkeringsmuligheder. Så vender og drejer vi de tanker og ønsker du måtte have. Og så får du et uforpligtende tilbud af mig.