I dag skal det handle om kunstig intelligens. Det er jo vældig meget oppe i tiden, og dét med god grund. Kunstig intelligens kan nemlig være med til at oplevelsen på internettet går en stor ændring i møde. På godt og ondt.

På den slemme side er det snart svært at gennemskue, om indholdet du støder ind i er ægte eller kunstigt. Er teksten du læser kunstigt fremstillet, eller er den skrevet af et menneske af kød og blod (dette indlæg er forfattet af mig selv)? Og hvis du løber ind på en hjemmeside, som tilbyder online support: er det da en ægte Jens, som chatter med dig, eller er det en kunstig Ole?

Mange udpeger kunstig intelligens som den store skurk, og jeg er da også meget enig i, at det hele kan blive noget mudret noget, hvis vi konstant tyer til kunstigt genereret indhold. Men lad mig forsøge at fokusere på det positive i den kunstige verden. Og det gør jeg via denne ægte case:

AI skabte tekst på 600 ord

En kunde havde problemer med at blive fundet på nogle bestemte søgeord i Google. Kundens område/branche er meget teknisk, og da jeg ”blot” har en lærereksamen på mit CV, måtte jeg fortælle kunden, at jeg ikke kunne hjælpe med at skrive tekster om de emner, som hun gerne vil findes på. Jeg har ikke den nødvendige viden. Kort og godt.

Kunden havde vældig travlt, så hun havde heller ikke tid til at skrive teksterne til hjemmesiden. Så derfor tyede vi til kunstig intelligens. Vi fik formuleret nogle ret intelligente (!) ønsker til robotten, og i løbet af ganske få sekunder havde vi en tekst på 600 ord. Bingo! Next step var naturligvis at min kunde læste teksten igennem, hvorefter vi fik ”menneskeliggjort” teksten med personlige betragtninger, geografiske udtryk og ”synonymisering”.

Er det noget for dig på din hjemmeside?

Tja, det skal du naturligvis selv vurdere. Jeg tænker, at du snildt kan bruge sådanne tekster som inspiration til den ”rigtige” tekst på hjemmesiden, men det er klart at du skal ind over og gøre teksten ”personlig”.

Hvilke kunstige intelligenser kan du så bruge i arbejdet med dine tekster? Jo, der er forskellige muligheder. Nogle koster penge – andre er gratis. Jeg kommer med et par bud her:

Bard: Googles kunstige intelligens, som hjælper dig med alskens ting og sager. Også at skrive tekster.

Piscart: Her får du hjælp til forskellige opgaver, fx tekster, ide-generator, grammatik-tjek (engelsk) og meget mere.

Skal jeg hjælpe dig med SEO eller nye tekster til din hjemmeside?

Skriv: allan@bojsen.dk

Ring: 2972 0955