Yoast SEO forbedrer sig

Driver du en hjemmeside eller webshop? Så  er du sikkert blevet tudet ørerne fulde om, at du skal have optimeret din hjemmeside, så Googles kræsne søgerobotter placerer sitet højt i søgeresultaterne. På forkortet vis hedder sådan noget SEO. SEO står for Search Engine Optimization, og når det handler om WordPress hjemmesider, er dette næsten synonymt med Yoast SEO.

Yoast SEO er måske det vigtigste plugin til dit WordPress website, fordi Yoast SEO hjælper dig til at forbedre dit indhold på hjemmesiden. Yoast SEO er sådan en slags guide, der giver dig gode råd til, hvad du kan gøre, hvis du vil ligge højt i Google på forskellige søgeord, som du selv er med til at fastlægge.

Optimering af hjemmesiden

Og det er rart med en second opinion, når man producerer indhold til websitet. Det kan jo godt være, at du synes at du har fået skrevet den perfekte tekst, der præsenterer dine varer og ydelser på genial vis, men måske skal teksten, billederne eller opstillingen ændres en smule for at gøre søgerobotterne endnu mere begejstrede?

Det er netop her at Yoast SEO giver et nyttigt nap med. Yoast SEO er netop udkommet i en spritny version 14.0, og denne version har naturligvis forbedret plugin’et, så din hjemmeside får endnu mere nytte af det. Lad os se på en af nyskabelserne i version 14.0.

Nu hjælper Yoast SEO nu med at optimere hastigheden på din hjemmeside. Det nye tiltag kaldes for ”indexables”, og med dette i bagagen optimerer plugin’et din hjemmesides hastighed med op til ti procent. Netop hjemmesidens hastighed er en vigtig faktor, når robotter skal ”ranke” hjemmesidens kvalitet. Når Yoast opdager en ændring på din hjemmeside, vil plugin’et straks ”inkludere ændringen” og optimere derefter.

Husk at optimere billeder

Det lyder måske ikke som en af de helt store nyskabelser, men for mig vil alle tiltag mod hurtigere hjemmesider blive modtaget med kyshånd. Det er et emne, som jeg til stadighed har større fokus på, og jeg kender ikke ret mange mennesker, der elsker langsomme hjemmesider. Især på smartphone kan en langsom hjemmeside være lidt af et mareridt.

Og når vi nu er ved emnet: optimer dine billeder på hjemmesiden, så de ikke er alt for ”tunge”. Store og tunge billeder på en hjemmeside kan ødelægge humøret hos en kræsen søgerobot, så få optimeret dine billeder. Du kan gøre det selv, eller du kan få mig til at hjælpe dig.

Og jeg hjælper dig også gerne med den generelle søgemaskineoptimering. Her bruger jeg Yoast SEO på WordPress hjemmesider. Bruger du et andet websystem end WordPress, bruger jeg andre metoder, som også virker.