WordPress: ryd op i dine plugins

Nå, er du glad for din WordPress hjemmeside? Det er altså bare et lækkert hjemmeside system, ikke sandt? Personligt synes jeg at det er det bedste på markedet pt., og jeg udarbejder udelukkende websites for kunder i WordPress. Systemet har dog nogle slagsider, som du skal være opmærksom på.

Først og fremmest er det sikkerhed, det skal handle om. WordPress er det mest anvendte website system i verden, og derfor er der mange ondsindede fæhoveder, som forsøger at finde huller i systemet, så de kan hacke sig ind på så mange websites som muligt. Derfor er det særdeles vigtigt, at du opdaterer din WordPress, dit tema og dine plugins.

Fjern ubrugte WordPress plugins

Og netop dine plugins kan måske godt trænge til at få et ekstra kig med på vejen. Det er jo ikke sikkert, at du har nogen glæde af de plugins, der er installeret i dit WordPress system, og så handler det altså om at få disse plugins fjernet så hurtigt som muligt.

Hvorfor det? Jo, for det første risikerer du at visse plugins på en eller anden ufed måde sløver dit website. Måske loader hjemmesiden langsommere på dine kunders skærme. Det er trist, for så risikerer du at kunderne hopper væk. Vores tålmodighed på nettet er ekstrem lille, og hvis vi skal vente for længe på at en side toner frem på skærmen, er vi hurtigt videre.

Plugins har også den skavank, at hvis de ikke holdes opdateret, er der potentiel risiko for at der opstår huller, og dermed har banditter adgang til at komme inden om dit website. På få sekunder kan hele dit website være fyldt med viruslignende tilstande, og hvis det går helt galt, banner Google dig fra deres søgemaskine. De skal ikke henvise til websites, der er inficerede.

Plugins i WordPress er ikke altid venner

Visse plugins kan ikke lide hinanden, og hvis du er rigtig uheldig, har du to ”uvenner” installeret, og så er balladen måske på vej. Det kan medføre noget rigtigt smadder.

Mit råd er derfor at du tjekker listen med dine WordPress plugins, som er installeret på dit website. Er alle plugins aktive, eller er der plugins som du snildt kan undvære? Brug nogle minutter på at gennemgå de plugins, som er installeret. Hvis du er i tvivl om du har brug for et givent plugin, kan du starte med at deaktivere det, og så følge med i om hjemmesiden opfører sig, som den skal.

Nogle temaer har plugins med ”i pakken”, så pas på at du ikke kommer til at afinstallere et plugin, som temaet er afhængig af.

Tænk også på, om du er bedre stillet med et andet plugin. Tag for eksempel et Facebook plugin. Dem findes der mange af. Har du det bedste installeret? Er det opdateret? Eller er der en andet Facebook plugin, som er smartere, kan mere og sløver websitet mindre?

Jeg giver gerne en nap med at tjekke dine plugins. Du kan hyre mig på timebasis, eller du kan overveje mit IT klippekort.

Og så holder jeg af og til kursus i WordPress