WordPress: Hvilket tema skal jeg vælge?

Du sidder og læser disse linjer, fordi du måske har stillet Google et spørgsmål, som mange andre også har gjort:

Hvilket tema skal jeg bruge til min WordPress hjemmeside?

Det er nemlig et af de hyppigst stillede spørgsmål, jeg støder på i min webbutik. WordPress er jo et genialt værktøj til at bygge hjemmesider med. Du får simpelthen så mange muligheder stillet til rådighed, når hjemmesiden eller webshoppen skal konstrueres, og meget af det stilles helt gratis til rådighed.

Har du brug for en webshop? Så er plugin’et WooCommerce helt gratis, og du kan bygge en webshop på fornemste vis. Har du brug for at integrere et feed fra Facebook eller Instagram? Så hjælper Smash Balloon dig gratis. Er du nervøs ved at hjemmesiden skal hackes? Så kan WordFence sikre dig et langt stykke hen ad vejen gratis.

Hvordan skal hjemmesiden se ud?

Og så er der jo selve udseendet af hjemmesiden. Hvordan skal din WordPress hjemmeside se ud? Hvilke farver skal danne grundlaget? Hvor skal fotos og grafik placeres? Og skal menuen sidde i venstre side eller i toppen af hjemmesiden? Disse spørgsmål kan besvares ud fra det tema du vælger til hjemmesiden. Temaet er et andet ord for den skabelon, du anvender til hjemmesiden.

Og der findes et hav af temaer til WordPress. Du finder i tusindvis af gratis temaer til WordPress, men jeg anvender altid købe-temaer, når jeg bygger hjemmesider. Ike fordi at de gratis ikke virker, for det kan de såmænd sagtens gøre. Et eksempel er temaet Astra, som jeg synes er ret godt.

Alligevel foretrækker jeg at bygge WordPress hjemmesiden med et tema, hvor jeg har et udvikler-team i baghånden. De temaer, der koster mellem 30-70 dollars, byder som regel på nogle ret praktiske foranstaltninger, når man bygger designet op. Det kan være nogle ekstra smarte funktioner i form af slidere, portfolioer, medlemssider, gallerier og meget andet.

Masser af temaer hos Themeforest

Og så er købetemaer ofte udstyret med en smart builder, der gør det nemt at placere diverse elementer på hjemmesiden i god ro og orden. At bygge kolonner med HTML er lidt af et makværk, og det er mere end besværligt, hvis man ikke har sat sig ind i HTML. Med en builder er det relativt nemt at få sat skik på sagerne. Og sådan en builder følger oftest med i købetemaerne.

Personligt er jeg blevet gode venner med temaet The7, som er udviklet af dygtige folk i Moskva. Og det er jo en af de ting, der er så fascinerende ved at bygge hjemmesider med specifikke temaer. Den hjemmeside du sidder og kigger på lige nu, anvender et tema, der er bygget af en gut fra Østrig. Og tidligere har jeg bygget WordPress hjemmesider med temaer fra Australien, USA, Tyskland og Norge.

Hvilket tema du skal bruge til din hjemmeside er meget svært at svare på. Du kan sagtens gå på  opdagelse i de gratis temaer, men jeg anbefaler nu alligevel at du tjekker købetemaer ud på Themeforest – verdens største univers for labre WordPress temaer. På dette link kan du se de mest populære temaer til WordPress, og hvis du får brug for et godt råd, er du altid velkommen til at kontakte mig.

Mail: allan@bojsen.dk

Tlf.: 2972 0955