WordPress hos One.com

Mange vælger One.com som webhotel. Jeg gætter på, at det sikkert skyldes den månedlige pris på blot 11,25 (januar 2014). Og det er da også billigt. Personligt har jeg selv været kunde hos One.com, men må indrømme at de tider er ovre. Egentlig kan jeg rigtigt gode lide den service, man får hos One.com, idet der er online support store dele af døgnet via en chat support, men når det kommer til kvaliteten af selve webhotellet, synes jeg at kæden falder af. Alt for ofte oplevede jeg at hjemmesiden loadede vældig langsomt frem på skærmen, og netop denne hastighed er vigtig, hvis man vil fastholde kunderne. Hvor stor er din tålmodighed på en hjemmeside, der kun langsomt dukker op på din skærm.

I dag bruger jeg andre webhoteller, som jeg vil fortælle om en skønne dag, men dagsordenen for dette indlæg er at forklare, hvordan du installerer WordPress hos One.com. Det er nemlig et emne, som jeg ved mange iværksættere og andre bokser med. WordPress er jo et gratis blog system, som i dag vel også er anerkendt for at være et professionelt Content Management System, en såkaldt CMS løsning. Jeg er selv ret begejstret for WordPress, og det er da også den løsning jeg anbefaler de fleste kunder.

Jeg anbefaler også andre webhoteller end One.com.

WordPress som 1 klik installation

Når du vælger at blive kunde hos One.com, får du en masse værktøjer til din rådighed. Du bestemmer naturligvis selv hvilken CMS du ønsker at benytte, men grundlæggende skal du installere på egen hånd. Man kan dog også vælge en såkaldt 1 klik installation, hvor du på få klik får hjælp til at installere en CMS på webhotellet. Du kan således blandt andet vælge WordPress som 1 klik installation, men jeg har svært ved at anbefale denne version af WordPress, idet den er skrabet, discountagtig og langt fra fyldestgørende. Denne 1 klik installation af WordPress kan ganske enkelt ikke det, som en ”normal” WordPress kan, og disse mangler vil du savne, når du kommer lidt videre med WordPress.

Derfor anbefaler jeg dig at installere WordPress hos One.com på manuel vis. Det kræver en vis teknisk viden, men hvis du bevarer roen og gør som jeg beskriver i det følgende, vil jeg vædde en Othellolagkage med, at du godt kan gøre det! Ellers gør jeg det gerne for dig, og prisen finder vi ud af!

Manuel installation af WordPress hos One.com

Først og fremmest skal du have downloadet WordPress systemet. Det er ren open source, hvilket betyder at du kan hente WordPress gratis. Det kan du gøre fra den officielle WordPress hjemmeside, hvor du skal hente en zipfil. Der skulle gerne være en blå Download-knap på hjemmesiden! Når zip-filen er downloadet til din computer, pakker du filen ud. Dette gør du ved at højreklikke på zipfilen og vælg Pak ud. Hermed skulle en guide gerne hjælpe dig igennem denne proces. Når zipfilen er pakket ud, har du en WordPress-mappe med en række undermapper og løse filer. Disse mapper og filer skal du bruge om lidt.

Nu handler det om at få overført dine WordPress mapper og filer til One.com. For at hele verden skal kunne se din WordPress hjemmeside, er det nemlig et krav, at du har lagt systemet på one.com’s server. For at overføre mapper og filer fra din computer til One.com har du brug for et såkaldt FTP program. Her anbefaler jeg det gratis program Filezilla, som du kan hente fra Filezilla hjemmesiden. Du skal downloade det program, der hedder Filezilla Client. Når du har downloadet Filezilla, installerer du Filezilla på din harddisk. Følg guiden – så går det næppe galt.

Filezilla er en herlig størrelse, for programmet er delt op i 2 vinduer: et vindue til venstre hvor du ser indholdet på din computer, og et vindue til højre, hvor du om et øjeblik ser indholdet på dit webhotel hos One.com. Inden du kan se dette indhold, er det nødvendigt at logge ind på dit webhotel, og her skal du bruge de FTP informationer, som One.com sendte til dig, da du blev kunde hos dem.

Du kan nu gøre det, at du indtaster disse informationer i felterne Host, Username og Password. Feltet Port behøver du sandsynligvis ikke at udfylde. Herefter klikker du på Quickconnect. Hvis alt går vel, bimler du nu ind på dit webhotel, og du kan formentlig se nogle filer i Filezillas højre vindue. Nu handler det om at få overført WordPress til webhotellet. Derfor skal du i venstre vindue af Filezilla klikke dig frem til det sted, hvor du for et øjeblik siden pakkede WordPress ud. Derfor skal du dobbeltklikke på din WordPress mappe ude til venstre, således at du kan se indholdet af mappen. Denne mappe indeholder typisk 3-4 mapper, for eksempel wp-admin, wp-content og wp-images samt en række løse filer, for eksempel index.php, wp-config-sample og en række andre filer.

Den kryptiske wp-config

Det handler nu om at trække WordPress mapperne og filerne fra venstre vindue over i det højre vindue. Dette gøres med musen! Marker mapper og filer og træk hele molevitten fra WordPress mappen over på dit webhotel hos One.com. Der er tale om ret mange filer, så bered dig på at det sagtens kan tage nogle minutter, alt afhængig af din internetforbindelse. Når denne manøvre er overstået, er du klar til at foretage nogle indstillinger for installationen af WordPress!

Inden du for alvor kan lege videre, må du igennem et stykke teknisk arbejde, nemlig angivelsen af diverse informationer for databasen på dit webhotel. Din WordPress er ”afhængig” af en database på serveren, og det er nu at du skal finde velkomstbrevet fra One.com frem igen. Heri står nemlig 4 informationer, som du skal angive i en fil, der hedder wp-config.php. Denne fil hedder imidlertid wp-config-sample.php, og det er denne fil, som du skal åbne i den mappe, som du pakkede ud for nogle øjeblikke siden. Jeg anbefaler at du åbner den i Notesblok.

Når du åbner wp-config-sample.php, vil du bemærke at det ser noget teknisk ud, men bare rolig: det er slet ikke så slemt! Du skal gå efter 4 steder i tekstdokumentet, hvor du skal udskifte noget tekst med de informationer du fik i velkomstbrevet fra One.com. Du skal gå efter 4 linjer:

 1. DB_NAME
 2. DB_USER
 3. DB_PASSWORD
 4. DB_HOST

Bemærk at der på disse 4 linjer er angivet, at du skal angive nogle informationer imellem 2 apostroffer. Apostrofferne skal ikke slettes, og det er vigtigt at du skriver nøjagtigt det, som der står i dit brev fra One.com. Når du har indskrevet disse informationer, gemmer du filen med navnet wp-config.php. Herefter uploader du filen til webhotellet via Filezilla. Og endelig er du klar til at komme tættere på målet: at have din egen WordPress hjemmeside klar hos One.com.

Installation af WordPress hos One.com

Start en browser, for eksempel Internet Explorer, Firefox eller Google Chrome. Indtast adressen på din hjemmeside og tryk Enter. Du vil nu opleve, at du skal igennem nogle meget få enkle trin:

 • Din hjemmesides titel, fx Bojsen IT
 • Dit brugernavn, når du skal logge ind, fx Allan
 • Dit password der skal bruges når du logger ind. Dette skal skrives 2 gange.
 • Din e-mailadresse som bruges hvis du en dag glemmer dit password

Herefter klikker du knappen Installer WordPress. Efter få sekunder har du gjort WordPress klar hos One.com, og du kan omsider få fuldt udbytte ud af dit webhotel: en komplet WordPress hos One.com er bedre end 10 på taget! Jeg ønsker dig god fornøjelse med din nye hjemmeside.

Happy bloggin’

2 svar
 1. Bolette Obbekær
  Bolette Obbekær siger:

  Fin vejledning. Det er fint med at redigere direkte i config-filen, men jeg har de sidste år ikke har problemer med at bruge WordPress’ egen installation. Altså installere WordPress-filerne på webhotellet som beskrevet – og når alle filerne er overført skriver man sit domæne-navn i browseren.

  Nu bliver man ført igennem en superenkel installation (med mulighed for at taste om, hvis man laver fejl). En lang bedre måde til dem, der ikke føler sig så godt hjemme i koderne 🙂

 2. Allan Bojsen
  Allan Bojsen siger:

  Tak for din kommentar, Bolette. Helt klart et stærkt tip! Jeg troede faktisk at man skulle indtaste databaseinfo i config-filen, inden man uploadede denne.

Kommentarer er lukkede.