WordPress: er dit login sikkert?

Folk med hjemmesider har som udgangspunkt et meget stort og krævende spørgsmål:

Er mit login sikkert?

Vi ved efterhånden alle sammen, at hvis vores login til e-mail, netbank, InterFlora eller hvad ved jeg er for nemt at gætte, varer det måske ikke længe, før kontoen er hacket. Derfor kan det ikke siges tit nok: få nu skabt et sikkert login – også til din WordPress website.

Brug ikke Admin i dit WordPress login

Den klassiske fejl nummer 1 i dit login er at anvende brugernavnet Admin. Det skal du holde dig fra. Admin har været et anerkendt brugernavn i mange år, og det er også Admin jeg anvender i mit WordPress undervisningsmateriale. Admin kan være godt nok i en træningssituation, men når det gælder et ”rigtigt seriøst website”, duer Admin ikke. Det er for let at gætte.

Brug i stedet et fornavn, et tal, en opdigtet mailadresse eller noget mikset totalt sammen. Små og store bogstaver. Tal. Specielle tegn, fx # eller @.

Det samme skal du gøre, når du skal skabe det gode password til dit login. 1234, qwerty, peace eller din kærestes navn – det går slet ikke. Niks, du skal finde på et kreativt login, som du naturligvis selv synes er let at huske. Tænk på noget, som du har kært, og dan derefter et login ud fra dette.

Lad mig give et eksempel på et relativt sikkert login:

Jeg er Real Madrid fan, så hvis jeg skulle danne et login ud fra dette, kunne det se således ud:

Brugernavn: B3rnab3u

Password: R0nalD0#7

Forklaring:

Bernabeu er navnet på Real Madrids hjemmebane, og jeg har udskiftet bogstavet E med 3-taller.

Jeg har skrevet Ronaldo, dog har jeg brugt tallet nul i stedet for bogstavet 0. Ronaldo spiller med nummer 7 på ryggen.

God fornøjelse med dit sikre login til WordPress. Husk at du kan bruge et program som KeyPass eller LastPass til dels at danne sikre passwords og dels til at huske dem for dig.

https://lastpass.com/ og http://keepass.info/

0 svar

Læg en kommentar

Skriv gerne en kommentar
Du er meget velkommen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.