Vedligeholdelse af WordPress

Står du med en WordPress hjemmeside i hånden? Så er risikoen for at du har en smule dårlig samvittighed til stede. Og det gælder faktisk også hvis du ejer enhver anden form for hjemmeside: du er i farezonen for at have lagt den egentlige vedligeholdelse i syltekrukken.

Og det er helt almindeligt! Det er der bestemt ikke noget unormalt i.

Det er bare noget uhensigtsmæssigt

En WordPress hjemmeside som ikke er opdateret, sender nogle signaler ud af huset. Til dine kunder. Til dine samarbejdspartnere. Til dig selv. De fleste af os kender jo udmærket til hjemmesider, hvor seneste opdatering fandt sted for et års tid siden. Vedligeholdelsen af sådanne websites er skudt til hjørne. Bolden bringes først i spil igen, når en person gør noget.

Hvem gør noget i DIN virksomhed? Hvem holder WordPress hjemmesiden i ørerne med en omgang vedligeholdelse med jævne mellemrum?

Hvorfor er vedligeholdelsen af dit WordPress website så vigtig?

Jo, for det første synes jeg at du skal tage sikkerheden alvorligt. Hvis dit WordPress ikke er opdateret, har du altså ikke fået de seneste fejlrettelser installeret. Med andre ord er dit website i farezonen for at udefrakommende kan ødelægge dit gode humør med en decideret hacking af hjemmesiden. Det er slet ikke rart – jeg taler af erfaring – og du vil i lang tid gå med efterdønninger af denne blotlæggelse.

Desuden risikerer du at Google straffer dig, fordi din hjemmeside er usikker – og Google ønsker ikke at henvise ”googlerne” til hjemmesider, som ikke er sikre.

En vedligeholdelse af en WordPress inkluderer også at du skal have tjekket de plugins, som anvendes på hjemmesiden. De fleste af os, som ejer en WordPress løsning, anvender forskellige plugins. På denne hjemmeside bruger jeg for eksempel plugins til kontaktformular og billed-slider på forsiden. Sådanne plugins forbedres løbende, og da uopdaterede plugins desuden også indeholder en risiko for at blive hacket, skal du have dine plugins opdateret.

Følger du med tiden?

Hvordan har indholdet det på din WordPress hjemmeside? Har du nyheder liggende, som er 1-2 år gamle? Eller endnu ældre? Det er nemlig ikke helt ualmindeligt på nettet – netop fordi vedligeholdelsen af det indholdsmæssige halter mange steder.

Det er ikke tilfredsstillende for dig som ejer af websitet eller læserne af sitet. I mine øje kan det snildt virke utroværdigt, hvis websitet ikke er opdateret for nyligt – slet ikke hvis informationerne er forældede og uaktuelle.

Vedligeholdelse af en WordPress website handler også om designet på hjemmesiden. Er temaet opdateret for nyligt, og bør du overveje at lægge et nyt tema på sitet? Trends på webdesign skifter med tiden, og selv om din WordPress hjemmeside så ganske godt ud for 1-3 år siden, er det ikke usandsynligt at designet trænger til en opfriskning.

Bojsen IT hjælper med vedligeholdelse af WordPress hjemmesider. Jeg arbejder også i andre CMS løsninger, men anbefaler til enhver tid WordPress.

Hvis du har brug for en person, der kan hjælpe dig videre med dit website – WordPress eller ej – så giver jeg gerne et bud på en vedligeholdelsesaftale, som kommer dig til gode. Her og nu!

Ring til mig på tlf. 2972 0955 – eller send mig en besked