Sommerferie giver tid til web

Er du ved at pakke skrivebordet ned? Er du så småt ved at gøre klar til nogle dages sommerferie, hvor tanker og ideer om din virksomhed lægges lidt til side til fordel for rekreation, afslapning og livsnydelse? Så er du sikkert også kommet så langt, at du har skrinlagt ideer og tiltag omkring virksomhedens hjemmeside.

Men er det klogt?

Mit indlæg skrives netop fordi jeg af erfaring ved, at mange virksomheders hjemmesider står passive hen op til, under og efter sommerferien. Hjemmesiden får ikke den fokus, som den fortjener, og det er muligt at du med sindsro holder ferie, men gør dine kunder også det?

Formålet med en hjemmeside er forskelligt fra virksomhed til virksomhed. Nogle virksomheder har en website for at informere og give oplysninger om produkter og ydelser. Andre virksomheder anvender hjemmesiden som primær markedsføring.

Uanset formålet synes jeg du skal se på hjemmesiden som en stærk ressource, der kan tilføre din virksomhed opmærksomhed, interesse og købelyst hos dine kunder. Og det magter hjemmesiden sagtens, selv om du holder en velfortjent ferie. Du skal blot gøre hjemmesiden klar.

Det hjælper jeg dig gerne med!

Hvorfor ikke bruge din ferie på at slappe af, velvidende at jeg arbejder på at forøge hjemmesidens værdi? Måske har du ideer til at øge fokus på bestemte produkter eller ydelser, eller måske synes du at hjemmesidens synlighed i Google er en anelse sølle?

Jeg holder ikke ferie i juli, og derfor kan jeg tilbyde dig assistance udi at få shinet hjemmesiden op, mens du holder sommerferie. Hvordan jeg konkret kan hjælpe dig, kommer der eksempler på herunder:

Nyt design

Trænger hjemmesidens til et ansigtsløft? Er designet ved at være en anelse udpint, og virker hjemmesiden noget slidt i betrækket? Der sker jo hele tiden noget med webdesign (ligesom tøjmode), og måske afspejler hjemmesiden din virksomhed på en utidssvarende måde?

Har du egentlig tjekket om din hjemmeside ser godt ud på smartphones og tablets? Det er ret vigtigt, at hjemmesiden er såkaldt responsiv – især af to grunde: 1) Dine kunder tjekker sandsynligvis din virksomhed ud på en smartphone eller tablet og 2) Google er begyndt at ”straffe” hjemmesider, som ikke er egnede til smartphones og tablets.

Øget funktionalitet

Hjælper hjemmesiden dig i det daglige arbejde? Bruger du eksempelvis tid på at informere kunder om bestemte emner? Hvorfor ikke få lagt informationerne ud på hjemmesiden, så kunderne kan læse disse informationer på skærmen i stedet for at afbryde dig i det daglige?

På et tidspunkt hjalp jeg for eksempel en dyrlæge med at lægge priser på kastrationer ud på hjemmesiden. Han blev nemlig ofte afbrudt af interesserede kunder, der ønskede priser på diverse behandlinger. Priserne er nu lagt online og dermed kan dyrlægen bruge tid på dyrene i stedet for på menneskene …

Automatiske svar

Har du en kontaktformular på hjemmesiden? Så er det måske en vigtig detalje, at du – uden at løfte en finger – kan få din hjemmeside til at sende et automatisk svar, hvis folk kontakter dig igennem kontaktformularen.

Som kunde er det ret træls ikke at få svar på en henvendelse, og det er jo ikke givet at kunden kan gennemskue, at du holder ferie. Ved at bruge en ganske nyttig kontaktformular i WordPress, kan du sende automatiserede og personlige svar til dine kunder. Det kan være ensbetydende med salg mens du holder ferie.

Synlighed i Google

Hjemmesider skal holdes vedlige og opdateres med jævne mellemrum. Dels fordi dine kunder ikke orker at bruge tid på hjemmesider, som ikke er opdaterede, og dels fordi Google sænker dine placeringer i søgeresultaterne, hvis hjemmesiden virker braklagt.

Det kan tage uger at rette op på en synkende skude, så hvorfor ikke få gjort noget ved sagen, mens du alligevel holder ferie. Lad mig give din hjemmeside et synlighedstjek og få opdateret tekster og fotos, så Googles kræsne søgerobotter vinder fornyet interesse for din hjemmeside.

Jeg har plads i kalenderen

Skriv eller ring til mig. Vi kan sagtens nå at holde et uforpligtende møde, inden du går til ferie, og jeg er meget fleksibel vedrørende tid og sted. Jeg har nogle projekter i juli, men der er plads til flere.

Tag en snak med mig på tlf. 2972 0955. Måske kan jeg give dig gode ideer til at din hjemmeside vinder værdi, mens du slapper af. Lad hjemmesiden arbejde for din virksomhed, mens du holder sommerferie.

Det kunne jo være rart med en opdateret og frisk hjemmeside, når du starter op efter ferien, ikke sandt?