Søgemaskineoptimering i Svendborg

SEO er på dansk det samme som søgemaskineoptimering! På engelsk betyder forkortelsen Search Engine Optimization. Jeg har arbejdet med søgemaskineoptimering i Svendborg siden 1990’rne, hvor AltaVista var den foretrukne søgemaskine. Husker du AltaVista? Den skilte sig ud fra eksempelvis Yahoo og Jubii, idet robotter indekserede søgemaskinen. Hos Yahoo og Jubii sad levende mennesker af kød og blod og puttede vores hjemmesider ind i bokse. Det kunne for eksempel være nogenlunde sådan her:

  • Bojsen IT, Svendborg? Det er en it hjemmeside.
  • Slagter Engstrøm, Svendborg? Det er en slagter hjemmeside.
  • Svendborg Kommune? Det er en Offentlig > Kommunal hjemmeside
  • Tømrer Hansen, Faaborg? Det er en Håndværker > Tømrer hjemmeside

Det sad folk så og gjorde manuelt dagen lang. Du kunne som hjemmesideejer selv melde din hjemmeside til sådanne kataloger, og så kunne du ellers blot håbe på, at medarbejderne fik indekseret dit site så hurtigt som muligt. Man havde også mulighed for at føje 5 nøgleord til denne indeksering. Fem! Og SEO var voldsomt svært dengang.

Robotter overtager indekseringen

AltaVista var anderledes. Her kunne simple robotter opstøve alt indholdet på dit site, hvorefter din hjemmeside dukkede op i søgeresultaterne, hvis nogen søgte efter ord, der fremstod på dit site. Også hvis disse ord blev tilføjet i meta-tags området. Selv om din hjemmeside ikke handlede om Walt Disney, kunne du godt blive fundet på Mickey Mouse, når blot du havde skrevet Mickey Mouse tilstrækkeligt mange gange i meta keywords. Dengang var der vældig gode muligheder i at foretage grundig SEO.

Den går ikke i dag. Robotterne er blevet meget mere intelligente, og SEO handler i dag om at få skrevet kvalitetsindhold på dine sider. Skriv indhold, der er så interessant og kvalitativt, at dine læsere får lyst til at dele indholdet. Robotterne vil ud fra omfang, brug af ord og den slags kvalitetsbedømme dine siders indhold, og hvis robotterne finder indholdet relevant og godt, lander du højt i det såkaldte SERP, Search Engine Result Page. Men inden du tror at jeg er en nørd, der ikke taler et sprog du forstår, så læs lige lidt videre.

Kurser på Fremtidsfabrikken

Jeg har arbejdet med SEO siden 1990’erne i IT huset i Svendborg, hvor Jesper og jeg sad og hev det ene firma efter det andet op i søgeresultaterne. Dengang var der mange, som ikke fattede hvad vi sad og foretog os på første sal, og det er der stadig mange som ikke ved. Når jeg afholder kurser i SEO, blandt andet i Fremtidsfabrikken i Svendborg, ser jeg ofte at 25 øren falder hos de fleste, og den ene efter den anden siger højlydt:

Er det virkelig sådan tingene fungerer i Google?

Min baggrund som skolelærer gør, at mine kurser altid tager udgangspunkt i mine kursister og deres hjemmesider. Det nytter ikke at jeg taler derudad med 180 i timen om et emne. Nix, der skal handling bag ordene, og derfor er der altid hands on på mine kurser. Kurser som jeg efterhånden har holdt i Svendborg, Odense, Tønder, Ribe, Esbjerg, Vejle og Kolding.

Nu skal jeg ikke postulere at du nemt kan komme ind på en side 1 placering i Googles søgeresultater, men jeg kan garantere at hvis du arbejder seriøst med din SEO på din hjemmeside, fremmer du dine placeringer i Google. SEO er meget andet end kvalitative tekster, og jeg vil med fornøjelse hjælpe din virksomhed videre i kampen om at rykke foran konkurrenter og kolleger i Googles søgeunivers. Tror du ikke på mig? Så læs nogle af mine indlæg om søgemaskineoptimering her på hjemmesiden.

Besøg mig på Klosterplads 9 i Svendborg, hvor jeg hellere end gerne byder på en kop kaffe, eller ring til mig og få en snak om de muligheder, som SEO kan bibringe din virksomhed. Min baggrund som underviser betyder som sagt, at jeg taler et sprog de fleste forstår – også når emnet er noget så nørdet som søgemaskineoptimering.

Eller slå på tråden: tlf. 2972 0955