SEO: Hackere kan koste dig dyrt

Hackerbesøg! Det er ikke rart. Og jeg taler af erfaring. For år tilbage blev mit hobbysite Nettips.dk drevet i en Joomla-version. Joomla er en CMS løsning á la WordPress, Drupal, Typo 3 og hvad de ellers hedder. Fidusen ved disse CMS løsninger er at du opdaterer hele sit website direkte på internettet. Ingen besværligheder med software, FTP og andre nørdede spidsfindigheder.

Disse CMS løsninger har dog også en stor ulempe: hele systemet ligger på webhotellet, og hvis først en træls hacker får åbnet op for en sprække i systemet, risikerer du at hele din hjemmeside snart er inficeret med alskens skidteras. Hackede hjemmesider er ikke noget jeg kan anbefale. Undgå det så vidt muligt.

Hackerbesøg koster besøgende

I sin tid blev Nettips.dk altså hacket, og affæren skyldtes at jeg havde forsømt at opdatere systemet til seneste version. ”Det går nok”, tænkte jeg. Det gjorde det ikke. Snart var hele systemet inficeret med irriterende koder, der dels gjorde hjemmesiden sløv og langsom, og dels gjorde Nettips til en potentiel smittespreder. Det skulle stoppes og det skulle stoppes meget hurtigt.

Ud over at mit humør blev drevet ud på den forkerte side af hegnet, kostede hackeriet nemlig en række suverænt gode placeringer i Googles søgeresultater. Igennem lang tid havde vi på Nettips.dk arbejdet seriøst hen imod gode placeringer på udvalgte søgeord. Faktisk havde vi på et tidspunkt op til 5.000 unikke besøgende dagligt. Indtil vi en dag blev ramt af en hackertåbe.

Google kan ikke lide hjemmesider, som har haft besøg af hackere. Googles mission er blandt andet at servere gode forslag til folk, der Googler løs. I Googles optik er det ren gift, hvis de sender hr og fru Danmark i armene på et website, der r potentiel smittespreder. Det ville jo være et kedeligt ry at få: ”I skal ikke bruge Google, for I risikerer at lande på inficerede hjemmesider”.

Du forsvinder i Googles søgeresultater

Derfor er Google konsekvente, hvis de erfarer at din hjemmeside er inficeret/hacket. Straks vil du mærke at du daler i søgeresultaterne, og i værste konsekvens bliver du fjernet helt og aldeles fra Googles søgeindeks indtil du har fået renset hjemmesiden. Med andre ord er du altså i farezonen for at miste kunder dagligt, indtil hjemmesiden er bragt i orden. Men du risikerer også at Googles anerkendelse af dit website falder til frysepunktet.

Og det kan tage lang tid, før at Google atter anerkender din hjemmesides indhold og placerer dit site på side 1 i søgeresultaterne. I denne kedelige periode, hvor du ikke tages til nåde at de konsekvente søgerobotter, risikerer du med andre ord at miste kunder dagligt. Mistede placeringer i Google er dyrebare.

Jeg kan hjælpe dig

Derfor kan jeg ikke gentage det ofte nok: få nu opdateret dine plugins i WordPress. Sørg for at anvende seneste version af WordPress, og tjek også efter at dit tema kører i seneste version. Alle bør kunne opdatere disse centrale ting, og hvis du ikke synes det er jordens sjoveste opgave, så lad mig gøre det. Jeg kan give dig et godt tilbud på den tjans. Ring til mig på 2972 0955. Så finder vi en holdbar løsning til dig.

0 svar

Læg en kommentar

Skriv gerne en kommentar
Du er meget velkommen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.