Planlæging af blog-indlæg

En af de helt stærke manøvrer, når det handler om søgemaskineoptimering, er at du opdaterer din hjemmeside med frisk indhold. Hvor tit du har i sinde at gøre dette, er helt op til dig selv, men personligt forsøger jeg at kyle et frisk indlæg ind på Bojsen.dk en gang om ugen. Somme tider smutter de sunde hensigter på grund af travlhed.

Derfor har jeg nu valgt en strategi, der hedder: planlægning af nyt indhold på sitet.

Hvordan planlægger du så nyt, frisk indhold på dit site? Jo, først og fremmest skal du have produceret noget indhold, som du kan servere for dine besøgende. Det mest almindelige er jo nok en form for tekst, hvor du fabulerer over et emne, som er relevant for din business. Det giver god mening.

Det er ikke sjovt at skrive …

Nu er det ikke alle, som synes det er særligt morsomt at sætte sig ved tastaturet og skrive det ene indlæg efter det andet. Derfor kan en selfie-video også være en mulighed. Eller måske et fotogalleri af dine seneste projekter. Mulighederne er mange, og du er den eneste som sætter grænsen. Det er din hjemmeside. Det er dig, som bestemmer.

Nu er jeg relativt glad for at skrive, så jeg producerer skriftlige indlæg. Det kan søgerobotter også bedst lide. Ord. Masser af ord. Gerne over 400 ord pr indlæg. Og da jeg nu har i sinde at planlægge mine friske input på hjemmesiden, har jeg besluttet mig for at oprette det som en form for blogindlæg på min WordPress hjemmeside.

Her er det nemlig vældig belejligt at dato-sætte indlæggene. Det betyder at jeg selv bestemmer på hvilke datoer indlæggene skal vises. Med andre ord kan jeg eksempelvis lægge 3 nye indlæg op på min hjemmeside, og så selv angive på hvilke 3 datoer de skal vises. Det kan for eksempel være i juli måned, hvor jeg har planlagt at holde ferie.

Vi foretrækker opdaterede indlæg

Ved at bringe de 3 indlæg i juli holder jeg på papiret gang i min business, og robotterne vil klappe i deres små hænder. Robotter bryder sig nemlig ikke særligt meget om hjemmesider, hvor der ikke sker en disse. Her plejer jeg at sammenligne med aviser. Hvilken avis foretrækker du? En avis med friske nyheder eller en avis med nyheder, som bestemt ikke er nyheder, fordi de er forældet?

Du foretrækker formentlig avisen med de seneste nyheder, hvor du mærker at journalisterne skriver helt friske historier, hvor journalisterne viser, at de har fingeren på pulsen. Robotter er indrettet på næsten samme måde. Hvis de falder over 2 hjemmesider, som er ”lige gode”, vil hjemmesiden med de hyppigste opdateringer sandsynligvis vinde.

Derfor synes jeg at du skal opdatere din hjemmeside med jævne mellemrum. Jævne mellemrum definerer du selv. Måske er det en gang om ugen. Måske en gang om måneden. Men forsøg at opdatere dit site så hyppigt som muligt, og brug gerne en mulighed for at planlægge dine indlæg, hvis det er muligt i dit web-system.

Klik ikke Udgiv i WordPress!

I WordPress er det uhyre enkelt. Jeg har sat en form for blog-afsnit op, og når jeg opretter et nyt blogindlæg, kan jeg selv vælge hvornår det skal bringes. Det er ikke spor svært. Se bare her:

Når du skriver indlæg, klikker du normalerweize på Udgiv-knappen. Hvis du gør det, bringes dit indlæg med det samme.

Hvis du ønsker at det skal bringes om 3 dage, skal du IKKE klikke på Udgiv-knappen. I stedet skal du klikke på ”Rediger” ud for ”Udgiv med det samme”. Herefter foldes ekstra muligheder ud: Du vælger hvilken måned indlægget skal bringes, hvilken dat og hvilket klokkeslæt. Så klikker du på Ok-knappen og klikker på den blå knap Planlæg.

Og det kan du gøre ved alle de indlæg du ønsker. Med andre ord kan du en aften, hvor skriveriet kører for dig, skrive 2-6 forskellige indlæg. Herefter kan du lægge alle indlæggene ind på din hjemmeside, hvor du naturligvis planlægger udgivelserne for indlæggene. Herved vil du tilfredsstille nysgerrige robotter, og dine besøgende vil være imponerede over, at du logger ind så tit og lægger friske nyheder ud til dem.

1 svar
  1. Jane Wagner
    Jane Wagner siger:

    Hej….. Hvor lyder det som en super go ide…. Har selv lidt for meget at se til, og så kommer min blog – som jeg egentlig gerne vil skrive noget på hele tiden – nemt bagerst i bunken…. Tak for input…
    Hilsen Jane

Kommentarer er lukkede.