Nyttige, gratis plugins til WordPress

Bruger du også WordPress – verdens mest udbredte system til hjemmesider? I så fald er du i båd med omkring 80 millioner hjemmeside-ejere, der bruger WordPress som den foretrukne platform, når websitet præsenterer dit og dat.

En af de helt store fiduser ved WordPress er, at systemet er open source. Det betyder at udviklere fra nær og fjern kan forbedre systemet og at man som udvikler kan programmere nyttige ekstra funktioner til WordPress. Disse funktioner kaldes også plugins. Og dem er der saftsusemig mange af.

Nogle gang bliver jeg spurgt: – Allan, har du gode ideer til plugins, der kan gøre min hjemmeside bedre?

Svaret blæser ofte i vinden, fordi Hr. A sandsynligvis har behov for anden funktionalitet på hjemmesiden end Fru B. Ikke desto mindre vover jeg det ene øje og kommer her med ideer til plugins, som måske gør dit WordPress humør endnu bedre.

Duplicate Post

Duplicate Post er et ekstremt nyttigt værktøj, hvis du ofte har brug for at oprette nye sider, indlæg eller produkter. Du kender sikkert til det besvær der ligger i at skulle oprette en ny side fra bunden. Det kan du slippe for, idet Duplicate Post kan tage en eksakt kopi af en eksisterende side – altså design, opsætning og hele molevitten – og så kan du ellers nøjes med at skifte tekst og billeder ud. Et stærkt plugin.

https://wordpress.org/plugins/duplicate-post/

User Role Editor

Styrer du en hjemmeside, hvor en del mennesker hjælper til at med at holde sitet opdateret? I så fald lever du med en risiko for at en af redaktørerne kommer til at ødelægge noget. Måske slettes der en tekst. Måske ændres der i tidsindstillingerne. Måske går der koks i temaet/designet. Med plugin’et User Role Editor kan du oprette og styre de enkelte redaktørers muligheder. Nogen skal kunne det hele, mens andre måske kun skal have lov at kigge?

https://wordpress.org/plugins/duplicate-post/

Ninja Forms

Mange af os har brug for en eller anden formular på hjemmesiden. Måske skal dine kunder kunne bestille en pose æbler? Måske tilbyder du en eller anden form for tjeneste, som man skal skrive sig op på? Måske har du brug for en udregningskalkule på sitet? Eller måske har du brug for en avanceret kontaktformular. Ninja Forms er yderst brugervenlig og fleksibel.

https://da.wordpress.org/plugins/ninja-forms/

Yoast SEO

Når man driver en hjemmeside, er det hyggeligst med besøg på sitet – især hvis man dyrker business. Ingen besøgende = ingen potentielle kunder. Derfor skal du altid reservere tid til at optimere hjemmesiden mod de kræsne søgerobotter. Yoast SER er et godt plugin, der hjælper dig med SEO.

https://da.wordpress.org/plugins/wordpress-seo/

Page Builder

Sidst men ikke mindst i denne omgang: Page Builder by SiteOrigin er en lille perle, hvis du ønsker at bygge dine sider op på en bestemt måde. Mange gange skal man beherske lidt teknisk snilde, hvis man eksempelvis vil stille noget op i spalter, eller hvis man ønsker at placere fotos på en bestemt måde i forhold til tekster. Dette plugin er en fortrinlig ven, når du skal bygge siderne op.

https://wordpress.org/plugins/siteorigin-panels/