Hvad koster en WordPress hjemmeside?

Som det gælder med så mange ting i denne verden, er prisen for en hjemmeside altid interessant for kunden. Hvad koster en WordPress hjemmeside er et af de mest hyppige spørgsmål, som kunden stiller, når vi begynder at tale om praktiske forhold omkring hjemmeside processen.

Spørgsmålet er ikke nemt at svare på, for det kommer helt an på, hvilken hjemmeside kunden forventer at få. En WordPress hjemmeside koster det en sådan hjemmeside koster. Hverken mere eller mindre. Når det er sagt, er det klart at nogen magter at bygge hjemmesider billigere end andre. Min målestok fokuserer altid på det tidsforbrug der er i processen.

Er der tale om en enkel, lille hjemmeside uden de store ønsker til funktionalitet, design, farver og skræddersyede tilretninger, skal der ikke bruges oceaner af tid, og derved bliver hjemmesiden relativ billig – i al fald i forhold til hjemmesider, som skal kunne ”lidt af hvert”, og hvor specifikke ønsker til design, grafik og fotos skal opfyldes.

Alt i denne verden koster penge, og udgiften til en hjemmeside skal ses ud fra de omkostninger, der er i opbygningen. Lad os se på nogle af de helt konkrete udgifter.

WordPress systemet

Nul kroner! WordPress er open source, hvilket betyder at udviklere fra hele verden gør systemet bedre til alles glæde. Derved bliver det til din fordel, at du frit kan downloade og installere WordPress på en server/webhotel.

Webhotel

For at verden skal kunne se din hjemmeside, skal den ligge på en computer, der er adgang til via internettet. Her kan du anskaffe dig et webhotel fra nul kroner til flere tusinde kroner om måneden. Mange almindelige hjemmesider behøver ikke de dyre forkromede løsninger.

Design

Når designet skal formes på hjemmesiden, er det en fordel med en færdiglavet skabelon, som herefter skal finjusteres og konfigureres mod dine ønsker. Der findes gratis temaer, men jeg anbefaler altid at man smider 40-70 dollars ind i puljen. Herved får man temaer med brugervenlighed og udvidede muligheder.

Konstruktion af hjemmeside

Når prisen på en WordPress hjemmeside skal gives, er man nødt til at se på et overslag: hvor mange timer skal der bruges, inden man er i mål? Nogle hjemmesider skal kunne en hel del, og de skal måske indeholde automatiserede funktioner, som også lige skal konstrueres og gøres klar.

Ekstra funktioner

Dette gælder eksempelvis hvis man ønsker specielle anordninger på hjemmesiden. Måske en kontaktformular med specifikke ønsker til udfyldning. Måske et billedgalleri eller portfolio. Måske ekstra fokus på søgemaskineoptimering. Måske lidt ekstra tuning vedrørende sikkerhed på hjemmesiden. Måske regelmæssige backups der skal foretages automatisk.

En WordPress hjemmeside koster det en hjemmeside skal koste. Man er nødt til at kigge på det antal timer, det vil tage at konstruere hjemmesiden. Det handler om at anslå hvor mange timer, der er i processen og så gange op med en timepris. Dertil skal lægges udgifter til webhotel, domæne og måske tema og plugins.

Hvad koster det at konstruere din kommende WordPress hjemmeside? Det giver jeg gerne et bud på, hvis du kontakter mig. Ring til mig på tlf. 2972 0955 eller brug kontaktformularen oppe til højre. Du er også velkommen til at besøge mig på Fremtidsfabrikken i Svendborg.