Webhotel – hvad koster det at have en hjemmeside?

Nu skal det handle om begrebet webhotel, og om hvad det koster at have en hjemmeside. Flere og flere mindre virksomheder har indset nødvendigheden i at have eget website. Jeg møder dog stadig folk, som siger at de ikke har brug for en hjemmeside, fordi de har kunder nok, og så er der andre som kun har brug for et såkaldt visitkort.

Folk skal bare kunne få fat i mig, lyder et af argumenterne for en visitkort hjemmeside.

Personligt forstår jeg det ikke. Hvis man alligevel har investeret penge i domæne og webhotel, kan man lige så godt få fuld valuta ud af indsatsen. Men hvad koster det egentlig at have en hjemmeside? Det spørgsmål hører jeg også ofte.

Et fast månedligt abonnement

Og svaret er lige så svingende, som vinder der blæser. Det afhænger nemlig af mange ting og sager. Der er web-butikker, som sælger komplette løsninger. Disse indeholder oftest selve hjemmesiden, design heraf, hosting, domæne og hvad der ellers måtte være af udgifter. Her betaler virksomhederne en fast månedlig pris. Et gennemskueligt system vil nogen mene. Personligt foretrækker jeg en helt anden model.

Bojsen IT skaber et website til virksomheder, og det sker på ”neutral grund”. Det skal forstås derhen, at mine kunder selv vælger hvilket webhotel de ønsker. Jeg rådgiver naturligvis gerne om valget af webhotel og domæne, men grundlæggende er det kundens eget valg. Konstruktion af hjemmeside er individuel. Det er maling af et hus også.

Hostingpriser på webhotel svinger

Men udgiften til en hjemmeside er typisk det abonnement, som man tegner hos et webhotel. Denne hosting svinger meget i pris, og du kan få et webhotel fra ganske få kroner om måneden til de forkromede løsninger, hvor du betaler flere hundreder kroner pr. måned.

Ofte an man sagtens få et udmærket webhotel til ganske få penge om måneden, men jeg er blevet tilhænger af at man betaler lidt ekstra for at få den gode service og den gode hastighed. Mange af de billige webhoteller fungerer på delte vilkår, hvilket betyder at du deler en server med mange andre websites. Jo flere biler, der er på en vej, jo større er risikoen for kødannelser og nedbrud.

Sådan er det også med webhoteller. Derfor er det meget vanskeligt at sige hvad det koster at have en hjemmeside. Du vælger selv, hvis du ønsker at jeg skal skabe en WordPress hjemmeside til dig, men jeg tilbyder naturligvis at rådgive dig om domæner og hosting.

Jeg kan finde ok webhoteller til 10-12 kroner om måneden, og jeg kan finde fortrinlige webhoteller til 20-70 kroner om måneden. Du bestemmer selv, men jeg rådgiver gerne, hvis du ønsker at vi i fællesskab skal skabe din næste hjemmeside i WordPress.

Ring til mig på 2972 0955