Kom i gang med at blogge

Overvejer du at oprette din egen blog og blogge løs til ære for dine medmennesker? Så er du helt sikkert på rette spor, især hvis du driver en butik eller virksomhed, der har brug for lidt ekstra opmærksomhed på nettet. Det er blevet uhyre populært at blogge, og Googles søgerobotter kan også godt lide at indtage den ene blog efter den anden som mellemmåltider i deres evige søgen efter gode websites. Her kommer lidt argumenter for og råd til hvorfor og hvordan du kommer i gang med at blogge.

Først og fremmest vil blogging styrke din online tilstedeværelse og renommé. Du har måske bemærket at nogle søgeresultater i Google er ledsaget af et foto af den person, som har skrevet indlægget. Disse indlæg er ofte skrevet i en blog, og undersøgelser viser at søgeresultater med personfotos har større klikrate end de traditionelle søgeresultater.

Du har forstand på emnet

Hvis du blogger om havearkitektur og haveplaner, vil du også sende et signal til omverdenen om, at du har forstand på emnet. Mange forsøger at holde en specifik viden for sig selv, men det kan ikke altid betale sig. Jeg plejer at sige til mine kursister, at hvis de fortæller folk, at de ved en masse om haveplaner via deres blog, så er sandsynligheden for at folk ringer dem op større, end hvis de ikke havde blogget. Bemærk at du også er i en reel position, hvor du øger din viden om for eksempel havearkitektur, hvis du skriver om emnet. Du skal måske lidt dybere til bunds inden for emnet, så du foretager en relevant research, inden du skriver.

Vær også klar over at en blog hører til kategorien “sociale medier”, og at du nemt kan koble din blogindlæg sammen med de sociale medier, hvor du trives. Det er rigtigt nemt at koble et blogindlæg sammen med Facebook, så det handler altså om at fortælle vennerne på Facebook, når du har udgivet et nyt blogindlæg. Folk er så pjattede med at dele indlæg på Facebook, så med lidt held kan du virkelig få spredt dine budskaber i en fart via de sociale medier.

Køb dit eget domæne

Hvordan gør du så? Jo, jeg anbefaler dig at købe dit eget domæne og så en års husleje på et webhotel. Sådan en samlet pakke kan du få for cirka 300-400 kroner det første års tid. Ved at have eget domæne og webhotel kan du nemlig hurtigt få lagt WordPress ind på serveren, hvorefter du relativt nemt kan komme i gang med at blogge. Der findes gratis alternativer, fx WordPress.com eller Blogger.com, men jeg vil helt klart anbefale dig din egen løsning.

Ved at have WordPress liggende på eget domæne har du desuden frie hænder til, hvordan du ønsker tingene. Du er omvendt bundet en smule på hænder og fødder, hvis du hoster din blog et af de gratis steder. Desuden kan det hurtigt blive bøvlet, hvis du en dag ønsker at flytte fra en gratis løsning til din egen købeløsning. Og hvad med den popularitet du opnåede hos Google? Den risikerer du tabt på gulvet, når du en dag rykker over på dit eget domæne.

Nix, kom i gang på dit eget domæne og begynd at blogge regelmæssigt. Blogging tager tid, så hav fornuftige mål. Et dagligt blogindlæg vil formentlig knække halsen på dig, så forsøg at opstille et rimeligt mål: hver tredje dag eller måske en gang om ugen. Der skal jo også være noget kød på dine historier, ikke sandt?

Skriv levende og med glæde

Tænk også over den måde du skriver dine blogindlæg på. Forsøg at finde et sprog, som henvender sig på bedst mulig vis til din målgruppe. Skriver du for eksempel blogindlæg til danske fiskere, bør du nok glemme det akademiske sprog. Skriv levende. Skriv med glæde. Lad glæden komme til udtryk og husk at være en smule selvironisk en gang imellem. Jeg er faktisk spændt på, om nogen overhovedet gider at læse disse linjer…

Når du blogger, bruger du mange timer på det. Derfor kommer du ikke udenom, at du skal vide nogle grundlæggende ting om SEO, altså søgemaskineoptimering. Ved at optimere dine tekster på speciel vis, dukker du højere op i Googles søgeresultater, og derved er chancen for at dine blogindlæg bliver læst, langt større.

Hvis du har fået mod på at starte din egen blog op på dit eget domæne, hjælper jeg dig gerne i gang. Jeg kan hjælpe dig solidt i gang på en time, så det behøver ikke at være dyrt at bruge sådan én som mig. Ring til mig på 2972 0955.

1 svar
 1. Nicolaj Nilesen
  Nicolaj Nilesen siger:

  Rigtig godt indlæg Allan
  Synes især at punktet “Skriv levende og med glæde” er vigtigt 🙂 Man kan virkelig læse på en blog, hvis der er en passion for at blogge – og en lyst til at gøre dette 🙂 Ligemeget hvad man blogger om, så skal lysten være der.

  Endda hvis du ikke har lyst til emnet ( hvilket jeg ikke synes er et must), så er det bare fedt at du har så meget lyst, at du gider at dele ud af det 🙂

  /Nicolaj

Kommentarer er lukkede.