Hvorfor skal jeg vælge WordPress?

Min IT-karriere startede for små 17 år siden, hvor familien og jeg investerede nogle spareskillinger i en stationær computer. Jeg husker ikke mærket, men det var en ”multimedie computer” – 486’er – med 4 MB RAM og en harddisk på 540 MB. Wow.

Der fulgte 4 cd-rom’er med, blandt Encarta leksikon samt nogle spil. Jeg var vildt imponeret, da jeg satte cd-rom’en i og genså Maradonas mål i en VM-kamp, hvor han tager sin hånd til hjælp. Nå, sidespring. Vi skal til det. Jeg har siden arbejdet med en række forskellige stykker software – også når der skulle fabrikeres hjemmesider.

Fascinationen af CMS løsninger startede for alvor, da jeg fik en tjans på hedengangne 1klik.dk, som opnåede 5 minutes of fame via deres direkte transmission af Nordens første fødsel, direkte på webcam. Senere stødte jeg ind i andre CMS-løsninger, og jeg har siden ikke været i tvivl om, af Dreamweaver og Frontpage var smarte – men håbløst bagud.

WordPress – den bedste CMS?

Concrete 5, Drupal, PHP Fusion og Joomla er nogle af de CMS løsninger jeg har været pjattet med. Nu ser tingene anderledes ud. Jeg har tabt mit hjerte til WordPress, og det er der forskellige årsager til. Jeg synes det er vigtigt for dig som læser at vide, hvorfor jeg hårdnakket satser 100 procent på WordPress. Måske skal jeg konstruere din næste hjemmeside?

WordPress er open source. Det betyder at det er et frit system, som alle i princippet kan udvikle videre på. Dette er eksempelvis meget aktuelt, når tusinder af hardcore nørder fra hele verden sidder og gør systemet endnu bedre. Kritikere vil sige at WordPress er hullet som en si. Det er usikkert. Det er nemt at hacke. Det er en sandhed med modifikationer.

Min påstand er nemlig, at tilsvarende CMS løsninger er nøjagtigt lige så usikre. Forskellen er blot at 75 millioner hjemmesider er baseret på WordPress. Derfor er det naturligt at banditter, hackere og andre kriminelle går efter masserne. Hvorfor bruge timer på at hacke et ukendt CMS, hvis det er begrænset med brugere?

Open source betyder desuden også at mange mennesker i hele verden konstant sidder og udvikler plugins til WordPress. Det er netop disse plugins, der gør at WordPress hjemmesider magter de fleste ønsker fra kunderne. Ekstra funktionalitet er vigtigt for de fleste websites, så det er en ren fornøjelse at der er så mange muligheder i WordPress.

Design og brugervenlighed

Og når det kommer til designet, er open source også en betydningsfuld faktor. Jeg ved godt at hardcore WordPress’ere selv udvikler deres temaer fra bunden, men for de fleste vil købe-temaer sagtens kunne udgøre en glimrende løsning. Det betyder at man for relativt beskedne midler kan få en hjemmeside op at stå.

Så er der brugervenligheden! WordPress er i mine øjne noget af det mest brugervenlige system man kan vælge til sin kommende hjemmeside. Du skal muligvis lige have en halv times instruktion, men så vil jeg påstå, at du er klar til at viderebygge på hjemmesiden uden de store dikkedarer.

Læg også til, at WordPress er lidt af en drømmemedspiller, når det handler om interaktion med sociale medier og andre online marketing-tiltag, for eksempel nyhedsbreve.

Husk også at i tusindvis af virksomheder som Bojsen IT hjælper med at konstruere hjemmesider i WordPress. For dig som kunde har det den vigtige betydning, at du ikke er bundet til at bruge mig som din praktiske nørd, hvis noget går galt. Du kan frit vælge en anden leverandør til at hjælpe dig videre. Ingen træls binding.

Serviceaftale eller klippekort?

Bemærk desuden at open source betyder at systemet er gratis. Derfor er du ikke bundet af en fast månedlig pris for at bruge systemet. Det er ofte prisen, hvis du vælger en leverandør, der tilbyder deres eget system. Det er ikke ualmindeligt at du kommer til at betale 300-700 kroner om måneden for at have hjemmesiden kørende. I WordPress betaler du kun det månedlige bidrag til dit webhotel, hvilket alle skal. Du kan naturligvis vælge at tilkøbe en serviceordning eller klippekort, men det er helt frivilligt.

En ting er at forklare om WordPress – en anden er at demonstrere hvor godt systemet er. Jeg er klar til at vise dig og din virksomhed hvordan du kan styre virksomhedens hjemmeside ved hjælp af WordPress. Min påstand er at jeg kan overbevise dig på 10 minutter.

Tør du tage udfordringen op? Du kan deltage på mine WordPress kurser i Svendborg, 20 minutters kørsel fra Odense.

Allan Bojsen, WordPress entusiast med mobiltelefon: 2972 0955