Hvordan opdaterer jeg WordPress plugins

De seneste dage har været slemme for os, som anvender WordPress. WordPress er verdens mest udbredte system til blogs/hjemmesider, og derfor er det heller ikke overraskende, at banditter, crackere, hackere og andre skidtfolk forsøger at bryde ind bag vores hjemmesides allerhelligste koder via plugins i WordPress.

Formålet for banditterne er soleklart: dels at ødelægge vores gode humør men dels primært for at få spredt ondsindede koder til diverse forehavender, som enten ødelægger eller stjæler folks penge.

Og det er altså det, som sker i disse dage: der er plugins i WordPress, som åbenbart ikke er sikre nok, hvilket har betydet en massespredning af ”indbrud” hos WordPress hjemmesideejere. Derfor handler det for dig og mig om at få opdateret WordPress hjemmesiden. Dette indbefatter opdatering af

 • WordPress systemet
 • WordPress plugins
 • WordPress temaer

Disse 3 vigtige ting har du adgang til, når du er logget ind i Kontrolpanelet på dit WordPress website, og du ser det tydeligst via små røde cirkler i menulinjen ude til venstre. De små røde cirkler indeholder et hvidt tal, som fortæller hvor mange opdateringer, der ligger klar.

Du kan desuden også se hvor mange elementer som skal opdateres hvis du spejder op på den sorte topbar. Her ser du en ”genbrugspil” samt et tal, der fortæller hvor mange opdateringer der venter på dig. I mit eksempel herunder ser du, at 2 opdateringer venter på mig.

topbar

Hvordan du opdaterer, bestemmer du naturligvis selv, men vigtigst er det at du får det gjort!

Først og fremmest skal du have opdateret WordPress systemet, og inden du gør det, er det en blændende idé at foretage en backup først. Læs min guide: Tag en backup i WordPress

wordpress-system

Dernæst går du stille og roligt i gang med at opdatere.

 1. Klik på ”genbrugspilen” for at skabe dig et overblik over de elementer, som trænger til en opdatering.
 2. Klik herefter på den blå knap Opdater nu, hvis dit WordPress system trænger til en opdatering
 3. Læn dig tilbage i stolen og kryds fingre for, at alt går som det skal
 4. Opdateringen kan sagtens tage et minut eller 2

Når denne opdatering af WordPress er faldet i hak, er du parat til at gå til næste punkt på dagsordenen:

Opdatering af plugins i WordPress

 1. Klik igen på ”genbrugspilen” oppe i topbaren
 2. Sæt herefter et flueben i boksen ud for ”Vælg alle”
 3. Nu bemærker du at der automatisk sættes et flueben ud for de plugins, der skal opdateres
 4. Klik nu på knappen Opdater plugins

Igen: læn dig tilbage og kryds dine fingre for at alt går som det skal. Der er altid en vis risiko forbundet med at opdatere plugins i WordPress. Det er netop derfor at det er godt med en backup, inden du går i gang.

Når opdatering af plugins i WordPress er faldet på plads – forhåbentlig i god ro og orden – opdaterer du slutteligt dine temaer, som ligger i dit system. Det fungerer på samme måde som hidtil:

 1. Klik på ”genbrugspilen” i topbaren
 2. Sæt et flueben ud for Vælg alle
 3. Opdater!

For de lidt mere øvede

Du kan naturligvis også vælge den helt sikre metode: at gøre det via et FTP-program, hvor du opdaterer dine plugins direkte i mappen på serveren. Denne idé fik jeg af mine meget gode, tidligere arbejdskollega, Frank 😉

Dette kræver at du har det pågældende plugin i udpakket form, så du snildt kan overføre det den rette plugin-mappe. Inden du overfører plgin’et til mappen, kan du evt. omdøbe det gamle plugin og så herefter overføre det nye. Hvis alt efterfølgende virker som det skal, kan du slette det gamle plugin. Hvis det IKKE virker, kan du redde stumperne ved at slette den nye version af plugin’et og så re-omdøbe det gamle. Hvis du forstår hvad jeg mener…

Gratis scanning af dit WordPress website

I skrivende stund vides det endnu ikke, hvilke plugins, der er skyld i det store WordPress hack, som er aktuelt her den 21. september 2015, og derfor er det vigtigt at du kommer i gang med at opdatere dit WordPress system, dine plugins og dine temaer. Du ved nemlig ikke, om det er et af dine plugins, som banditterne udnytter, når de hacker sig ind bag systemet.

Foretag en scanning af din WordPress hjemmeside via Sucuris gratis tjeneste

Hvis du har spørgsmål til opdatering af plugins i WordPress, er du altid velkommen til at ringe eller skrive til mig. Jeg udfører gerne opdateringen for dig, hvilket blandt andet inkluderer en backup.

allan@bojsen.dk / tlf. 2972 0955