Husk at opdatere WordPress

WordPress er verdens mest udbredte system, når det handler om hjemmesider. De fleste websites i hele verden er baseret på WordPress, og forfølgere som Joomla, Drupal og Typo3 når ikke WordPress til sokkeholderne.

Derfor er der al mulig grund til at være på vagt!

Hackere og andre uligevægtige personer kender nemlig udmærket til WordPress’ popularitet, og som så ofte, er det sjovest at lave rav i det gode humør, dér hvor der er flest mennesker forsamlet. Windows har i mange år været det foretrukne mål for malware- og virusmagere, og cirka samme lidet flatterende status er WordPress ude i.

Find et hul til WordPress og udnyt det!

Sådan tænker disse vanvittige og destruktive fæhoveder, hvis eneste dagsorden er at ødelægge dit gode webmasterhumør samt at udnytte situationen til forskellige formål. Et af disse formål kunne være at skade de besøgende på din hjemmeside.

For kort tid siden blev det ansete magasin Forbes ramt af et angreb på deres WordPress. Angrebet blev udført af sølle kinesere, som ville forsøge at ramme de mennesker, der besøgte Forbes’ hjemmeside – og det er adskillige tusinder hver dag, skal jeg hilse at sige.

Ved at lægge en lille bandit – et vandhul – ind på Forbes’ website var det kinesernes plan at hacke sig videre ind på de besøgendes computere. Forestil dig følgende scenarie:

  1. Allan Bojsen besøger Forbes.com
  2. Uden at Allan ved det, lægges derved et skadeligt program ind på hans computer
  3. Det samme sker for tusindvis af andre besøgende.
  4. Lavinen ruller

Mit indlæg er ment som en advarsel til jer, der driver en hjemmeside i WordPress. Intet i livet er sikkert, og da WordPress er blevet så populær, er det samtidig blevet et skræmmende populært sted for hackere og andre små mennesker, som ønsker at udnytte denne popularitet. Derfor er budskabet klart:

Hold din WordPress opdateret

  • Sørg for at opdatere dit tema og dine plugins i din WordPress. Sørg endelig også for at opdatere WordPress, hvis der ligger en ny version og venter.
  • Tag en backup af din WordPress. Der findes forskellige gode plugins, der kan hjælpe dig.
  • Installer eventuelt et sikkerhedsplugin som Wordfence til at gøre din hjemmeside endnu mere sikker.

Kontakt mig hvis du ønsker hjælp til arbejdet!

1 svar

Kommentarer er lukkede.