Hjemmesidens hastighed er vigtig

Kender du oplevelsen af en hjemmeside som er laaaaangsoooooommmm til at titte frem på skærmen? Altså sådan en hjemmeside, hvor man som gæst tænker, at det der er da godt nok for ringe. Så kender du sikkert også næste skridt: et klik på Tilbage-knappen, så du vender tilbage til den hjemmeside, som du netop kom fra. Måske Google.

Og Googles søgerobotter kan heller ikke lide langsomme hjemmesider. Faktisk er robotterne begyndt – for alvor – at straffe hjemmesider med lav hastighed. Robotterne ønsker nemlig ikke at fremhæve langsomme hjemmesider på de øverste pladser i søgeresultaterne. Med andre ord risikerer langsomme hjemmesider at blive dumpet nedad i søgeresultaterne.

Placering i Googles søgeresultat

Netop denne degradering kan få stor betydning for din virksomhed. Hvis virksomhedens hjemmeside ikke er blandt de øverste resultater i Google, er du i fare for at eje en hjemmeside, som ikke genererer nye kunder til dig. Netop nye kunder er i min optik et vigtigt argument for at få konstrueret en hjemmeside, som på pæn, indbydende og brugervenlig vis fortæller om din virksomheds ydelser og tjenester.

Der er naturligvis mange faktorer i spil, når Googles søgerobotter skal bedømme din hjemmeside i forhold til placeringer i søgeresultaterne, så det skal jeg ikke kede dig med her. Du kan overveje at læse disse basale tips til SEO. Indlægget er ganske vist halvgammelt (fra 2017), men de angivne tips til SEO holder nu stadig, vil jeg mene.

Så i stedet for at gå i dybden med generelle tips til SEO, vil jeg langt hellere fokusere på din hjemmesides hastighed. For at gøre din hjemmeside endnu hurtigere, er der visse ting du og din webudvikler kan gå i gang med. Lad mig komme med nogle forslag. Så kan du plukke løs og selv afgøre, hvilke ideer du vil gøre brug af.

Webhotel

Tjek op på dit webhotel. Måske ligger din hjemmeside på en halvdårlig løsning, og derfor skal du undersøge om der er behov for at opgradere eller om du måske ligefrem skal skifte webhotel. Ofte får du en hurtigere hjemmeside ved at investere 40 kroner ekstra om måneden.

Billeder

Når du lægger nye billeder på hjemmesiden, bør du huske på at få billederne optimeret forinden. Hvis du for eksempel tager et foto med din iPhone og lægger billedet direkte ind på din hjemmeside, er der risiko for at billedet fylder flere megabyte. Dermed vil billedet loade langsomt på skærmen. Brug nogle minutter i et billedbehandlingsprogram, inden du lægger billedet op på sitet.

Cache og teknik

Cache – et frækt ord, ikke sandt? Cache betyder at din hjemmeside vil virke hurtigere for besøgende, som tidligere har besøgt din hjemmeside. Man kan sige at gæsterne får en form for ”optagelse” af hjemmesiden. Det betyder at de ikke atter skal læse alt ind igen. Jeg bruger et godt plugin, der hedder WP Rocket. Med ”raketten” optimeres en række forskellige tekniske indstillinger på hjemmesiden. Jeg tilbyder at installere WP Rocket på kunders WordPress hjemmesider mod et årligt lavt gebyr.

Support

Ønsker du at jeg skal hjælpe dig til en hurtigere hjemmeside? Så skriv eller ring. Så kigger vi på sagerne.

Tjek din hjemmesides hastighed via GTMetrics

TLF: 2972 0955

MAIL: allan@bojsen.dk

0 svar

Læg en kommentar

Skriv gerne en kommentar
Du er meget velkommen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.