Gode plugins til din WordPress

WordPress er tidens helt store favorit, når det handler om gratis system til at konstruere hjemmesider i. Man anslår at cirka en trediedel af verdens hjemmesider, er konstrueret i netop WordPress. Årsagerne er mange, men jeg har lyst til at nævne:

1) Ekstremt brugervenligt. Når først designet er skruet sammen, er det relativt let at vedligeholde hjemmesiden ”i det daglige”.

2) Mange designmuligheder. Der findes i tusindvis af skabeloner – både gratis og købetemaer – som du kan bruge som fundament for hjemmesidens design.

3) Mange muligheder for funktioner. Har du brug for en webshop, en kalender, et booking-modul eller hvad ved jeg, findes det med stor sandsynlighed til WordPress.

Her er eksempler på gode plugins

Netop plugins er vigtige for din hjemmeside. Måske tænker du ikke over, at når du udfylder en kontaktformular på en hjemmeside, er det en funktion, som du gør brug af. Og funktioner i WordPress styres af små, smarte plugins, der kan ”et eller andet”. Her får du ideer til gode plugins til WordPress.

Ninja Forms – smart til kontaktformularer

Hvis du har brug for en kontaktformular på hjemmesiden, kan du med fordel afprøve Ninja Forms. Dette plugin er gratis med mulighed for at tilkøbe ekstra funktioner. Det er helt klar min egen favorit.

Yoast SEO – et must til søgemaskineoptimering

Undlad ikke at få installeret Yoast SEO. Dette plugin hjælper dig med at holde styr på din søgemaskineoptimering, og du får grønt lys, hvis dit arbejde er godt. Hvis ikke, får du det røde lyssignal. På den igen, ven …

Akismet – undgå irriterende spam

Det er ikke nogen hemmelighed, at spam er et voksende problem. Meget spam klares af spamrobotter, så hvis du har en kommentarfunktion på din WordPress hjemmeside, oplever du måske spam blandt kommentarerne. Det kan Akismet hjælpe dig imod.

Klassisk Editor – væk med Gutenberg

Da WordPress for nyligt kom i en forbedret version, havde udviklerne inkluderet sådan en ny editor, som skulle gøre det nemmere at bygge indholdet op på siderne. Denne såkaldte Gutenberg-editor er ikke alles favorit, så jeg anbefaler at du aktiverer Klassisk Editor.

Loco Translate – oversæt til dansk

Når du installerer et udenlandsk tema eller plugin, risikerer du at nogle af ordene, sætningerne eller begreberne står på engelsk (eller et andet sprog). Med Loco Translate kan du finde disse udenlandske ord og snildt oversætte disse til fx dansk.

Cookie-meddelelse – advar besøgende om ccokies

Ifølge EU skal du advare besøgende på din hjemmeside, hvis de risikerer at få små cookies lagt ind på deres harddisk, når de besøger din hjemmeside. Dette er fx gældende, hvis du anvender Google Analytics til statistik. Med dette plugin er det nemt at advare.

Duplicate Post – nem opretelse af kopier

Når du nu har brugt lang tid på et oprette den perfekte side, kan det være surt at skulle oprette en lignende side. Det kan tage en del af din tid. Men ikke hvis du anvender Duplicate Post. Ét klik  -så har du en tro kopi af den side, du ønsker.

Really Simple SSL – sikker hjemmeside

Hvis du en gang imellem falder over hjemmesider, der ”ikke er sikre”, skyldes det sikkert at de mangler et S i http-adressen. Mange webhoteller tilbyder disse sikkerhedscertifikater, og for at få det til at virke i WordPress, kan du med fordel anvende Really Simple SSL.

Site kit by Google – Google Analytics

Det er Ganske nyttigt at have noget statistik på hjemmesiden, så du har et overblik over hvor mange der besøger din hjemmeside, hvilke sider der bliver set, hvor folk kommer fra og meget mere. Dette plugin giver dig et fornuftigt overblik, hvis du anvender Google Analytics.