Derfor skal du vælge WordPress

I mit virke som hjemmesidemand for virksomheder har jeg for lang tid siden besluttet mig for udelukkende at anvende WordPress som hjemmesidesystem (CMS). WordPress blev oprindeligt udviklet som et værktøj for bloggere, men de senere år har tingene ændret sig.

I dag er WordPress verdens mest udbredte system, når hjemmesiden skal konstrueres, og det er der mange gode årsager til. Jeg kunne skrive side op og side ned om emnet, men lad os forsøge at holde det så konkret og direkte som muligt

Bemærk at jeg hellere end gerne giver dig et tilbud på din kommende hjemmeside, som naturligvis skal udfærdiges i WordPress. Ring til mig på 2972 0955 eller send en besked. Jeg garanterer hurtigt svar.

WordPress er gratis

Først og fremmest er selve WordPress systemet helt gratis at bruge. Det hører ind under såkaldt open source, hvor udviklere fra hele verden løbende forbedrer systemet. Du kan altså tage systemet i brug uden at betale en krone for det. At det er open source betyder også, at WordPress løbende bliver forbedret og gjort mere sikkert med tiden.

Faren ved hjemmesidesystemer, som ikke er open source er, at hvis en CMS-udvikler pludselig mister gejsten og undlader at videreudvikle systemet, har du måske en hjemmeside, som dels ikke lever op til tidens krav og som måske oven i købet er piv utæt og dermed et let offer for hackere.

Masser af muligheder

Når du installerer WordPress som hjemmesidesystem, har du samtidig adgang til en ordentlig stak muligheder, som mange andre hjemmesidesystemer ikke umiddelbart kan præstere. Der findes i tusindvis af plugins til WordPress, og disse plugins hjælper dig med at skabe en hjemmeside, hvis funktionalitet lever op til dine krav.

Måske har du brug for en webshop? Er der ønsker om et fikst billedgalleri? Skal folk kunne registrere sig som brugere på hjemmesiden? Er der behov for en kalender og et booking system? WordPress kan klare det meste. Nogle gange kan du anvende gratis plugins, og somme tider betaler man et symbolsk beløb for det fuldendte plugin.

Du er uafhængig

Fidusen ved at bruge WordPress er ligeledes at du ikke er afhængig af én web-person eller -bureau, som hjælper dig med hjemmesiden. Hvis du af en eller anden årsag skulle komme på tværs af din webmand eller hvis vedkommende sadler om og finder andet job, er du ikke ladt i stikken.

Der findes et hav af folk på markedet, som ved en masse om WordPress. De lever rundt omkring, mere eller mindre i det skjulte. Ud over denne udmærkede mulighed for at finde hjælp andetsteds, er der ligeledes et hav af hjemmesider og forummer (fx på Facebook), der kan hjælpe dig videre, hvis du er strandet med en udfordring.

Google kan lide WordPress

Når du skal i gang med din næste hjemmeside, står du over for et valg: hvilken CMS løsning skal du vælge? CMS er den tekniske betegnelse for et system til at konstruere hjemmesider i, og der findes mange CMS løsninger på markedet. Jeg synes du skal vælge WordPress, fordi WordPress efterhånden er så stærkt kodet, at Google godt kan lide systemet.

Det er ikke alle CMS løsninger, som opfylder de strenge krav, som Googles kræsne søgerobotter stiller til hjemmesider i dag. Med en WordPress løsning har du i høj grad mulighed for at optimere hjemmesiden, så den kommer højere op i Googles søgeresultater.

Sikkerheden er glimrende

En af de helt store debatter, når det handler om CMS løsninger, er sikkerhed. Tilhængere af CMS A synes at A er mere sikker end CMS B. Og B’erne synes at CMS Y er skrækkeligt usikkert. Debatten tangerer næsten Windows mod Linux eller iPhone mod Android.

Da WordPress er verdens mest udbredte CMS, er det ikke overraskende at mange forbrydere forsøger at hacke sig ind på WordPress hjemmesider. Ikke desto mindre er WordPress ganske sikkert, og hvis der opdages fejl eller sikkerhedsbrister, rettes disse ganske hurtigt. At ejere så ikke får opdateret til den sikre version, er en anden snak …

Brugervenligheden i WordPress

Du vil opdage at WordPress er et vældig brugervenligt web-system. Når hjemmesiden først er konstrueret og klar til brug, vil du blive lettet over, at siden er relativ nem at vedligeholde. Man behøver hverken ingeniøruddannelse eller en cand.it mastergrad for at kunne vedligeholde hjemmesiden.

I dag bygges hjemmesider i WordPress op i temaer (skabeloner), og disse skabeloner er efterhånden så genialt skruet sammen, at de fleste vil kunne redigere tekster og oprette nye sider til hjemmesiden uden de store vanskeligheder. Sig til, hvis du ønsker en demo.

Responsivt design

I dag bliver hjemmesider ofte besøgt af folk, som enten bruger deres smartphone eller deres tablet. Dette stiller krav til hjemmesiden, for hvis designet ikke er responsivt, ser hjemmesiden ud af hekkenfeldt til. Desuden risikerer hjemmesiden at blive straffet af Googles kræsne søgerobotter.

De fleste designs til WordPress i dag er konstrueret så sindrigt, at de også ser godt ud på smartphones og tablets. Temaer bygges op af dygtige folk fra hele verden, og de har i dag blik for, at designet skal være indbydende på både computere og håndholdte apparater.

Der er mange flere gode argumenter for at du bør overveje WordPress. Lad mig hjælpe dig med dit kommende webprojekt. Vi kan passende starte med at gennemgå de muligheder WordPress byder på, og jeg demonstrerer hellere end gerne WordPress, inden du siger ja tak.

Skriv eller ring til mig: tlf. 2972 0955