5 gode råd til mere sikre passwords

Når du bygger eller får bygget en WordPress hjemmeside, er det vigtigt med et sikkert password til administrationssiden. Mange sløser ganske enkelt, når det handler om opfindelse af passwords, og derfor er det nemt for hackere at bryde ind bagved og ødelægge hjemmesiden samt sprede gift til hjemmesidens besøgende. Derfor opfordrer jeg altid til at man opretter passwords, der er svære at knække.

Her kommer jeg med 5 gode råd til at få skabt et password, der gør hjemmesiden endnu mere sikker og sværere at hacke sig ind i.

1) Lav dine adgangskoder lange og komplekse. Jo længere og mere kompleks en adgangskode er, jo sværere er det for hackere at gætte den. Brug en kombination af store og små bogstaver, tal og symboler. Undgå at bruge almindelige ord eller personlige oplysninger i dine adgangskoder.

Stavefejl i passwords er geniale

2) Brug gerne en sætnings bogstaver og tal, som er logisk for dig. Det kunne for eksempel være ABkbhi1966. Nok lidt volapyk for dig, men for mig står kodeordet for ”Allan Bojsen blev født i København i 1966”.

3) Stavefejl er geniale. Og ja, jeg ved godt at min dansklærer nok ikke er så imponeret over dette råd, men ikke desto mindre betyder det at hackernes smarte ordbogsprogrammer ikke finder dit password. Hvis du for eksempel driver en tømrervirksomhed, kan dit password være Boremasgine-1519.

4) Brug forskellige password til administratorerne på hjemmesiden. Hvis du har folk til at hjælpe med hjemmesiden, er det vigtigt at der er oprettet forskellige passwords til de enkelte konti.

5) Skift adgangskoder regelmæssigt. Og ja, jeg ved godt at det nok ikke er et særligt populært råd, men det er altså en god ide at gøre det. Også fordi hackerne bliver dygtigere til at knække password.

2 faktor godkendelse fungerer godt

To-faktor-godkendelse (2FA) er et ekstra sikkerhedslag, der kræver, at du indtaster en ekstra kode, som du fx modtager på en email. Jeg har investeret nogle amerikanske dollars i et plugin, der hjælper med denne sikkerhed. Kontakt mig, hvis du ønsker at få denne sikkerhed på din hjemmeside. Desuden hjælper plugin’et med at udelukke folk/robotter, der forsøger at gætte sig til koden flere gange.

Når jeg opretter password til mine hjemmeside kunder, bruger jeg altid minimum ét stort bogstav og ét specieltegn. Desuden forsøger jeg at bygge passwords så lange som mulige, når blot det giver mening. Et password på 12 karakterer/tegn er meget mere sikkert end et password på 8 tegn.

Prøv at indtaste et password i denne smarte maskine. Du får straks besked på, om du anvender et godt password (jeg kan fortælle at mit boremasgine-password blev godkendt)