Søgemaskineoptimering (SEO) i Svendborg

Søgemaskineoptimering, søgeopdatering, Google optimering, SEO eller hjemmesideoptimering i Svendborg. Kært barn har mange navne. For alle disse begreber gælder én væsentlig ting: at din hjemmeside fremstår så kvalitativ og troværdig, at Googles kræsne søgerobotter vil fremhæve din hjemmeside fremfor konkurrenternes. Og hvordan hænger sådanne ting sammen?

Jo, det handler om at du skaber et godt og kvalitetsbevidst indhold på hjemmesiden, som er så godt og troværdigt, at Google opfatter dig som lidt af en ekspert på lige netop dit felt. Igennem de SEO kurser jeg har afholdt i Svendborg, Vejle, Kolding, Tønder, Esbjerg og andre steder, hører jeg ofte, at folk ikke orker hjemmesider med en masse tekst. Jeg forstår sådan set godt synpunktet, men når det handler om at dukke højt op i Google, kommer vi ikke uden om, at det skrevne ord har en stor magt inden for søgemaskineoptimering.

Case: den forsvundne fotograf

Et godt eksempel er fotografen fra Vejle, som ikke forstod at hans hjemmeside aldrig dukkede op på de 5 første resultatsider i Google. Lad det være sagt med det samme: han er en fantastisk fotograf med blik for de skjulte skatte i motiver. Sammen blændede vi ind på hans hjemmeside, en laber WordPress løsning med masser af fotos. Men ikke ret megen tekst. Resultatet er at Googles søgerobotter har svært ved at forholde sig til fotos. Moderne teknologi gør at robotterne måske kan fornemme hvad billedet indeholder, men de har ikke sans for detaljer. Sammen fik vi skrevet nogle gode tekster til fotgrafens hjemmeside, og på relativt kort tid ukkede hans side op på de første pladser i Google.

Søgemaskineoptimering (SEO) er egentlig ikke nogen speciel tryllekunst. Og jeg kunne aldrig drømme om at garantere dig eller dit firma topplaceringer i Google. Hvis jeg kunne det, havde jeg helt sikkert en helt anden tilværelse. Derfor synes jeg du skal tage dig i agt over for firmaer, som næsten garanterer dig guld og grønne skove, hvis de får lov at arbejde med SEO på dit site.

SEO handler om teknik og indhold

Jeg har arbejdet med søgemaskineoptimering igennem en del år efterhånden, og jeg kender til en række teknikker, som i bedste tilfælde hjælper på dine Google placeringer. Jeg underviser desuden i emnet, og mine kursister bliver oftest overraskede over at de via få, gode tips forbedrer deres hjemmesiders placeringer i Googles univers. Søgemaskineoptimering virker, hvilket jeg har vidst siden jeg startede op med emnet i Svendborg i 1999, hvor den førende søgemaskine hed AltaVista.

Du bør dog være klar over, at hvis du for et stykke tid siden fik hjælp til SEO, så er du langt fra sikker på, at dine gode søgeplaceringer holder. Google ændrer konstant på deres såkaldte algoritmer, og hvad der er godt at optimere på i dag, kan være ændret i morgen – groft sagt. I dag handler søgemaskineoptimering om kvalitet. Der skal være kvalitet i hjemmesidens indhold, og du skal stadig indtænke de gode søgeord i teksterne, især i TITLE og overskrifter.

Jeg hjælper gerne din virksomhed videre med SEO (eller Google optimering som nogen kalder det). Jeg foreslår et uforpligtende møde – gerne på mit kontor på Klosterplads i Svendborg – hvor vi gennemgår din virksomheds kerneydelser samt kaster et blik på de søgeord, der er vigtige for jer. Herefter går vi i dybden med hjemmesiden for at se om der er balance.

Du kan med fordel læse nogle af mine artikler om Googleoptimering på Nettips.dk og ad den vej selv udføre arbejdet. Du kan også lade mig se nærmere på opgaven. Jeg vil give dig et oprigtigt bud på sagen: om der er muligheder for forbedringer via søgemaskineoptimering, eller om du skal finde andre specialister til opgaven.

Tjek også mine SEO blogindlæg her på kanalen, der langt hen ad vejen giver dig gratis fif til at få hevet din hjemmeside endnu højere op i Google.

Du kan desuden læse meget mere om SEO på www.seo.dk

Søgemaskineoptimering virker - men pas på!