Kursus i WordPress – Odense og Svendborg

Er du på udkig efter et kursus i WordPress i Svendborg eller Odense? I så fald er du landet det rette sted, da jeg løbende tilbyder kurser i grundlæggende WordPress. Kurserne tager udgangspunkt i basal tilgang til verdens mest populære web-system, og at WordPress er det mest udbredte system til hjemmesider, er ikke spor tilfældigt. Lad mig forklare hvorfor senere – men lad os først se på indholdet på mine WordPress kurser.

Er WordPress ikke et blog system?

Det er et spørgsmål jeg får ekstremt tit. Og jo, WordPress er et blog system, men som tiden er gået, er WordPress meget mere end det. Skeptikere insisterer på, at der er tale om et blog system og ikke et ”rigtigt” program til at konstruere hjemmesider i. Hvis skeptikerne føler, at de får et bedre liv med denne holdning, så er det fair nok for mig. Jeg er naturligvis lodret uenig.

Tilmeld dig mit kursus, inden du læser videre

Lige siden 1999 har jeg undervisningserfaring med it kurser over for det voksne publikum. Min karriere inden for denne gren startede på Svendborg Erhvervsskole, hvor jeg underviste i Kursuscentret i 15 år. Igennem 15 stødte jeg ind i det ene web-system efter det andet, så jeg har efterhånden haft fingrene i mange af sådanne løsninger (som også kaldes CMS løsninger – Content Management System).

Desuden har jeg drevet egne hjemmesider parallelt med min undervisningskarriere på Svendborg Erhvervsskole, og her har jeg flittigt afprøvet forskellige løsninger. Disse løsninger er alt lige fra programmerede specialløsninger (udført af gode kammerater) til anerkendte systemer som Conrete5, Drupal og Joomla. Ingen af disse CMS løsninger – ingen – når WordPress til sokkeholderne.

Kæmpe fleksibelt web system

Min konklusion bygger på egen smerte på egen krop. I overført betydning naturligvis. Ofte, når man har sat gang i et web projekt, erfarer man ret hurtigt at man har yderligere ønsker til hjemmesidens funktionalitet. Mine første websites blev programmeret af en ekstremt dygtig programmør, men vi måtte med tiden sande, at han ikke kunne leve af at programmere en CMS løsning til mig. Derfor måtte jeg ty til en anden løsning.

Denne løsning blev en hjemmeside skabt i Joomla – en anden meget anerkendt CMS løsning. Jeg kunne ikke overskue at sammensætte design med funktionalitet, og da det handlede om en hjemmeside med over 2.000 artikler, valgte jeg at fokusere på indholdet, mens en Joomla haj klarede opsætningen for mig. Det var jeg meget glad for.

Indtil jeg en skønne dag valgte at tage mig af opsætningen selv. Det handlede måske om kroner. Det handlede måske om nysgerrighed. I al fald kastede jeg mig over Joomla, og fornemmede også at det gik ganske ok. Indtil jeg en dag skulle give hjemmesiden et ordentligt SEO tjek og eftersyn. Her fandt jeg ud af, at Joomla og mit temperament ikke gik sammen.

Skiftet til WordPress

Der skulle med andre ord ske noget andet, og da jeg løbende havde forsøgt mig med WordPress, var jeg ikke i tvivl: det var nu det skulle ske. Jeg fik en virksomhed til at konvertere min Joomla til en WordPress, hvor de over 2.000 artikler skulle overgå til et WordPress miljø. Det gik nemmere end jeg havde regnet med, og da min hjemmeside omsider var klar i WordPress, kunne jeg på rekordtid overbevise mig selv om, at det var den rette beslutning.

WordPress er nemlig ekstremt brugervenligt, og denne brugervenlighed går igen på mange af de centrale områder, når man snakker om CMS og brugen heraf. En masse millioner virksomheder tager næppe fejl, når de også har valgt at ty til WordPress som det foretrukne web system til virksomhedens hjemmeside.

For det er nemlig en kendsgerning: omtrent 60 millioner hjemmesider er konstrueret i WordPress, og flere kommer til dagligt. Der kan findes mange gode årsager til, at dette system har overhalet de andre CMS løsninger med op til flere hestelængder. I det følgende får du mine input, og samtidig giver jeg lige en sidebemærkning omkring mit WordPress kursus i forlængelse af argumenterne.

Masser af temaer

For det første findes der i tusindvis af superlabre temaer til WordPress. Som de fleste CMS løsninger er bygget op, kan man installere en designskabelon i systemet, hvorefter hjemmesiden får et helt nyt design på et splitsekund. Du kan både hente gratis temaer, og du kan vælge at betale nogle dollars for tidssvarende temaer.

På mit WordPress kursus i Odense og Svendborg vil du opleve at installere forskellige temaer på en hjemmeside, som jeg stiller til rådighed for dig på selve dagen. Her vil du hurtigt erfare styrker og svagheder ved disse temaer. Det er nemlig ofte således at temaerne har nogle stærke sider, men også nogle svage sider.

Plugins gør hjemmesiden mere funktionel

På mit WordPress kursus vil du også stifte bekendtskab med mange af de smarte plugins, der kan installeres på en hjemmeside. Plugins er en slags små programmer, der ofte gør din hjemmeside mere funktionel. Måske har du behov for at have en billedslider kørende på forsiden – måske har du brug for øget beskyttelse og sikkerhed på hjemmesiden. Måske synes du det er tiden at etablere en webshop. Måske har du indset nødvendigheden af at optimere hjemmesiden henimod Google.

Få klik senere kan et plugin have hjulpet dig videre. Der findes usædvanligt mange plugins til WordPress, og disse fås – som temaerne – i både gratis versioner og i købeversioner. Undervejs i kurset ser du hvor nemt det er at installere et plugin, og vi kommer naturligvis også ind på hvordan du opdaterer det pågældende plugin, når det kommer i en nyere, bedre og mere sikker version. Jeg har naturligvis nogle plugins favoritter, og dem præsenterer jeg naturligvis på mit kursus i Svendborg og i Odense.

Tekster på hjemmesiden

Men det grundlæggende på en hjemmeside er naturligvis indholdet. Derfor vil vi naturligvis beskæftige os med at få lagt tekstmæssigt indhold ind på hjemmesiden. Vi arbejder hele tiden meget konkret med hands on undervejs i forløbet, hvor jeg dels viser spændende ting på storskærm, og hvor du dels selv får lov til at eksperimentere på egen hjemmeside.

Vi skal ikke bruge tiden på at skrive tekster, men vi skal se hvor let det er at lægge nyt indhold ind på en hjemmeside. Vi skal i den forbindelse tale om så spændende emner som kategorier, tags, indlæg og sider, og hvis du allerede nu fornemmer, at du er ved at stå af, så stol på mig, når jeg siger, at det slet ikke er slemt. Du behøver ikke at have de store forudsætninger for at deltage på mit kursus i WordPress. Hvis du kender til at surfe på internettet, er du klar til at træde ind på holdet.

Billeder skal der til

For at få de besøgende til at lide din hjemmeside, er det også nødvendigt med gode billeder og illustrationer. Det optimale i forhold til billeder på hjemmesiden er, at du enten selv eller en fotograf sørger for at billedmaterialet ligger klar. Et foto kan sige mere end tusind ord, og det er immervæk federe at se et billede af en traktor i stedet for at læse sig til, hvordan den ser ud …

På mit WordPress kursus gennemgår jeg nogle af de faldgruber, der kan være med hensyn til billeder på hjemmesiden, og jeg vil vise dig hvor du måske kan finde egnede fotos, hvis dit budget ikke kan klare en professionel fotograf til opgaven.

SEO – optimering af hjemmesiden

Undervejs skal vi også ind på et emne, der hedder SEO. SEO står for Search Engine Optimization, som på dansk oversættes til Søgemaskineoptimering. Netop SEO er en vigtig detalje i forhold til det antal besøgende, som du sikkert håber at din hjemmeside vil få med tiden. Hvis hjemmesiden ikke dukker op på side 1 i Google på bestemte søgeord, risikerer du at hjemmesiden ikke genererer trafik og dermed kunder.

På mit kursus installerer vi et af de helt populære plugins, der hedder Yoast SEO. Med denne hollandske opfindelse har du pludselig en hjemmeside, hvor du på pædagogisk vis får hjælp til at optimere hjemmesiden endnu mere. For eksempel vil Yoast bede dig om at skrive nogle gode overskrifter, krydret med godt og relevant indhold i brødteksten samt andre tekniske spidsfindigheder, som jeg ikke ønsker at kede dig med her.

WordPress kursus i Odense og Svendborg

Hvis du er blevet lidt mere nysgerrig efter at få mere at vide om mine kurser, kan du klikke dig videre her. Kurserne finder sted på Fremtidsfabrikken i Svendborg samt i Odin Havnepark i Odense. Årsagen til at kurserne finder sted netop her, er at der er gode parkeringsforhold til kursister der ankommer i egen bil. Men stederne ligger også godt placeret i forhold til offentlig transport.

På kurserne bliver du forkælet med kaffe, te, snolder, frokost og lidt kage til eftermiddagskaffen. Du får ligeledes tildelt et kursusmateriale, hvor jeg på pædagogisk vis tager dig i hånden og indfører dig i det spændende univers hos WordPress.

Bemærk at der er begrænset antal pladser på hvert kursus, så hvis du vil være sikker på, at der er plads til dig, er det en god ide at tilmelde dig allerede nu. Mine kurser i Svendborg finder du her, mens tilmelding til mine WordPress kurser i Odense sker her.

Hvis du har specifikke ønsker til kursusindhold, er du altid velkommen til at kontakte mig pr telefon eller mail. Endelig har jeg lyst til at slutte denne svada af med gode links, som bringer dig tættere på en hjemmeside, som du kommer til at holde meget af.

Themeforest: et superspændende sted med masser af totallækre temaer

WordPress Danmark: den officielle danske hjemmeside for WordPress

WP Beginner: et amerikansk website med gode fif til spændende plugins

Og hvis du lige mangler det sidste skub til at melde dig til et af mine kurser, så tjek denne halvanden time lange video. Ses vi?