Hjemmeside til bryllup og bryllupsparret
En af de sidste ting et vordende bryllupspar måske tænker på, er at få skabt en personlig hjemmeside til begivenheden. Der er vel næppe noget, der er mere uromantisk end en tør hjemmeside på et ufølsomt domæne. Ting kan også blive lidt for kunstige.
Alligevel skal jeg ikke tøve med at fremhæve nogle spændende muligheder, som bryllupsparret kan drage fordel af, hvis de vælger at få oprettet ”den personlige bryllupsside”. Der er jo ikke umiddelbart tale om den allerstørste udgiftspost, hvis man ser på et gennemsnitligt bryllup – og det er et mindeværdigt objekt, som kan få lov at stå i mange, mange år til ganske lav pris.
Men inden vi nu kommer alt for godt i gang, er det måske på sin plads at få belyst, hvad sådan en bryllupshjemmeside kan gøre godt for. Der skal måske ikke lægges de store økonomiske ressourcer i sådan et website, men tidsmæssigt kan det være anderledes. Jeg arbejder til dagligt med WordPress hjemmesider, og kan hurtigt konstatere, at dette vil være det bedste websystem til en bryllupshjemmeside på grund af muligheder og brugervenlighed.
Fordele ved en bryllupshjemmeside
Men tilbage til det, det handler om: hvad kan man bruge en bryllupshjemmeside til? Mulighederne er mange, så lad os komme i gang med en ikke-prioriteret liste.
Før brylluppet
Set med de traditionelle briller er en indbydelse altid noget af det første, der skal til, når parret bekendtgør, at ”nu er det nu”. I sådan en indbydelse står der givetvis noget om tid og sted, ledsaget af et foto. Måske er der vedhæftet en form for ønskeliste, og hvis brylluppet finder sted nær overnatning, er invitationen måske udstyret med links til overnatningssteder.
Her er det at hjemmesiden er helt genial! Forestil dig, at parret – i stedet for at skrive til folk – optager en lille hjemmekonstrueret video, hvor de på glad og smilende vis fortæller om den forestående begivenhed, og at de glæder sig til at se gæsterne. Nu er en hjemmeside som udgangspunkt en officiel side, som alle i princippet kan klikke sig ind til, så derfor kan det være en god ide at spærre selve invitationen af med en adgangskode, som gæster naturligvis lige skal informeres om.
På hjemmesiden kan bryllupsparret desuden lægge en detaljeret ønskeliste op. Det kan være at parret ønsker sig specielle kaffekopper, som kun kan købes et sted eller to i Danmark. Her kan et link til specialbutikken gøre underværker. Måske er parret mest interesseret i oplevelser? I så fald kan de lægge en liste op med de oplevelser, som finder sted det kommende års tid, og som de er tændte på. Skal man gøre ønskelisten endnu mere smart, skal det være muligt for gæsterne at ”booke” sig ind på et ønske, så man undgår at andre gæster køber samme gave.
Invitationen på hjemmesiden skal naturligvis også udstyres med relevante overnatningssteder i nærheden af selve feststedet. Det er altid rart – som gæst – at man kan spadsere hen til en kro, en B&B, et hotel eller slot, hvor man kan sove efter bryllupsfesten. Et klik på et link gør pludselig det meget nemmere for gæsterne at reservere overnatning.
Efter brylluppet
Når festen er slut og folk er kommet til sig selv (!), fortsætter det gode liv på hjemmesiden. Gæsterne får et login til hjemmesiden, så de hver især kan skrive en hilsen til bryllupsparret. Denne hilsen kan suppleres med gæsternes egne favoritfotos, og på den måde kan både bryllupspar og øvrige gæster se fotos fra dagen. Ikke kun fotos fra den inviterede bryllupsfotograf, men fra hr og fru Danmark. Somme tider er det de spontane fotos, der er de sjoveste.
Bryllupsparret lægger naturligvis de fotos fra dagen online på hjemmesiden, så gæster og øvrige besøgende får glæde af at se glæde og lykke. Disse fotos kan lægges på hjemmesiden som billedgallerier, billedsliders eller små fotohistorier suppleret med mulighed for gæsterne at kommentere motiverne. Altså en form for interaktiv billedpræsentation.
Efterfølgende kan bryllupsparret vælge at præsentere alle gaverne fra selve dagen. Som bryllupsgæst sker det jo af og til, at man ikke når at se alle de gode gaver, som parret bliver begavet med. En frisk fotoserie, hvor bryllupsparret måske tager et morgenfoto, hvor der drikkes kaffe af de nye kaffekopper, eller en selfie fra en storslået forestilling i Operaen, som parret fik i oplevelsesgave. Mulighederne er mange.
Hvorfor ikke bare Facebook?
Endelig vil nogen måske blot konstatere at alt ovenstående kan man da lige så godt bruge en personlig Facebook-gruppe til. Her kan man invitere en lukket kreds, man kan hygge med hinanden og der er også muligheder for at lægge links, dokumenter, billeder og videoklip op. Og ja, det kan man da. Men i 2020’s hellige tegn synes jeg at man netop ikke skal dele så personlige ting med Fætter Facebook. Der sker jo helt konkret det, at når du lægger noget på dette enorme sociale medie, giver du samtidig lov til, at Facebook må bruge det i kommerciel interesse.
Og så er det jo ikke alle, som har en Facebook-konto.
Et stort tillykke til bryllupsparret. Og så det lange …