Gratis plugins til WordPress

Mens du læser disse linjer, bør du lige vide, at Bojsen.dk er skabt i det gratis open source system, der hedder WordPress. WordPress er egentlig det man kalder for et blogsystem, men tusindvis af nørder som jeg har fundet ud af, at man sagtens kan skabe fuldblods hjemmesider i WordPress. Det er et godt og effektivt hjemmesidesystem, og brugerne finder hurtigt ud af at redigere deres egne hjemmesider, når de først er i luften. Det hjælper jeg dig naturligvis med, hvis du ønsker det.

Men en af de store fordele ved WordPress er alle de ekstra finesser, som du kan krydre hjemmesiden med. Disse finesser tilføres hjemmesiden ved hjælp af såkaldte plugins, som der findes i tusindvis af. Disse plugins hjælper dig med at gøre hjemmesiden ekstra nyttig. Det kunne for eksempel være med et plugin, som

  • Kobler din hjemmeside sammen med din Facebook side
  • Gør din hjemmeside ekstra god i Googles søgeresultater
  • Viser flotte slideshows på dine sider
  • Genererer nydelige billedgallerier
  • Sørger for at sikkerheden er i top
  • Skaber automatiske backups
  • Gør det nemt for de besøgende at abonnere på dit nyhedsbrev

Bojsens favorit plugins til WordPress

googletablet

Personligt har jeg naturligvis en række plugins, som jeg ret hurtigt installerer, når jeg skal i gang med en WordPress hjemmeside. Det er svært at generalisere kunders løsninger, men når jeg downloader og installerer nedenstående plugins, er det som regel med henblik på, at visse ting bliver nemmere.

Inden du nu indtager mine favoritter, kunne det være interessant at høre dig, om du har nogle plugins, som også er obligatoriske i dit WordPress univers? Skriv en kommentar herunder. Så belønner jeg dig med berømmelse og linkjuice.


SEO: Yoast er en hollandsk opfindelse, og de ved hvad de taler om. Installer Yoast og brug et par timer på at sætte dig ind i dette SEO plugin. Det fås også i en købeversion, men du kommer virkelig langt på literen i den gratis udgave.

Contact Form 7: Hvis du har brug for et simpelt plugin til at fremstille kontaktformularer, er Contact Form 7 værd at bruge lidt tid på. Hvis du så oven i købet installerer Honeypot, er du godt på vej til en spamfri tilværelse.

Akismet: Og apropos spam. Du vil ret hurtigt finde ud af, at din WordPress løsning hurtigt får besøg af spamrobotter fra hele verden. Dine kommentarfelter vil snart være befærdet med ligegyldige info. Akismet hjælper dig, og når du har oprettet din egen Akismet konto (gratis), er du snart befriet!

Broken Link Checker: Når du nu har dit eget website, har du samtidig opstartet en masse links ind og ud af huset. Måske linker du til naboens hjemmeside, som handler om siameserkatte, men hvad nu hvis naboen en dag lukker hjemmesiden ned? Så linker du til en død hjemmeside. Broken Link Checker hjælper med at holde øje med dine links.

Duplicate Post: Hvis du har brugt adskillige timer på at designe en bestemt side, kan det være et helvede at skulle gøre det en gang til, næste gang en lignende side eller indlæg skal på sitet. Med Duplicate post kan du nemt oprette en kopi af den foretrukne side og dermed have udgangspunkt for hurtigt at oprette en ny side.

Google XML Sitemaps: Hvis du kunne tænke dig at blive gode venner med Googles søgerobotter og dermed lande lidt højere i Googles søgeresultater, så over dette plugin, som genererer en sitemap. Når robotterne herefter får læst sitemap’et, vil de straks gå i gang med at indeksere dine sider og indlæg. Forhåbentligt …

Wordfence Security: WordPress er ubetinget verdens mest populære website system. Derfor er det også dette system, som de fleste hackere og snyltere forsøger at ødelægge. Det handler om at være på stikkerne, og sikkerheden er vigtig som aldrig før. Dette plugin hjælper dig med sikkerheden. Gratis.


Nemmere at finde plugins

Disse plugins er ofte gratis, men der findes naturligvis også plugins, som koster penge. Oftest finder du plugins, som løser dine udfordringer gratis, men du kan også løbe ind i plugins, som er nyttige at bruge nogle dollars på, hvis de nemt og elegant klarer problemerne. Til eksempel købte jeg for nyligt et plugin til en webshop, fordi dette plugin på enkel vis løste en udfordring med funktionaliteten omkring udfyldelse af formularer ved kassen.

I mange år har det været WordPress’ officielle plugin bibliotek på nettet, som nørderne har tyet til, når de skulle finde nyttige plugins. Nu er en lille ny født. Den hedder WPD, og det står såmænd for WordPress Plugin Directory. Forskellen på WPD og den officielle plugin side er, at WPD forsøger at gøre det endnu nemmere at finde lige netop det ønskede plugin.

Dette sker via en række nyttige kategorier, som forenkler processen med at finde plugins. Det er kategorier som eksempelvis Sikkerhed, E-handel, Sprog, Indlæg, Email, Annoncering, Kalendere og Social. Hjemmesiden er på engelsk og kategorierne har derfor engelske navne. Alligevel finder jeg det let at klikke sig videre til interessante plugins til WordPress via WPD, og derfor synes jeg at du skal kaste et blik på siden. Måske kan du bruge den fremover. Hvis du står over for en konkret udfordring med WordPress, hjælper Bojsen IT dig gerne.

www.wpplugindirectory.org