Døde links på hjemmesiden?
Du driver måske en WordPress hjemmeside og/eller blog, siden du læser disse linjer. WordPress er jo blevet temmelig hipt de senere år, og i mange tilfælde er CMS løsninger som Joomla, Drupal og Typo3 blevet overhalet op til flere gange af WordPress. Med god grund. For WordPress er et lækkert system til at oprette og vedligeholde website og blog. WordPress er brugervenligt, og via tusindvis af plugins og temaer er der rigtigt gode chancer for at du kan få den hjemmeside, som du ønsker. Temaerne udvikles løbende af mennesker som du og jeg, og det gode ved situationen er at disse mennesker – lad os kalde dem rigtige webdesignere – har fingeren på pulsen. Dermed har du rigtigt gode muligheder for at putter et tidssvarende webdesign ind over din hjemmeside, så den fremstår up to date og moderne. Nogle temaer (mange faktisk) er gratis, og nogle kan købes for penge.
Det samme er gældende for plugins. Der findes i tusindvis af plugins til din WordPress, og disse plugins har som regel en eller anden form for nytteværdi – ellers installerede man dem jo nok ikke… Plugins tages i brug, når man ønsker en bestemt funktion på hjemmesiden. Det kan være at du ønsker at integrere din Facebook-side på din egen WordPress hjemmeside, eller du ønsker måske en avanceret tilmeldingsformular, som dine besøgende kan bruge, hvis de vil tilmelde sig et arrangement, som du sælger på dit site. Akismet er et andet stærkt plugin, der begrænser spam via din hjemmeside – og sådan kunne jeg blive ved. Og så skal du alligevel lige have endnu et spændende plugin med på vejen: Broken Link Checker.
Broken Link Checker finder døde links
Broken Link Checker er et smart plugin, som hjælper dig med at holde styr på de links, som du har på din hjemmeside. Links, spørger du måske! Links er de hersens fine størrelser, som folk kan klikke på – og så lander de et helt andet sted. Måske har du indsat et link til en samarbejdspartner eller kollega. Du har helt sikkert indsat links til andre sider på dit website. Sådanne links findes typisk i topmenuen, hvor man linker til sine produkter og ydelser, til sine referencer, til en kontaktside og måske til en side, der hedder ”Om os”. Er du med på hvad jeg mener? De links, der ligger i din navigation, er vigtige for det er jo ligesom denne navigation i toppen af websitet (mange kalder det for en topmenu), der holder sammen på dit indhold på hjemmesiden. Men hvad nu hvis et link pludselig ikke virker – af en eller anden årsag? Så bliver dine besøgende skuffede – nogen klikker måske helt væk fra dit site – og Googles robotter får også en bitter smag i munden.
Det handler derfor om at tjekke din hjemmeside for døde links, altså links der ikke virker. Det kan være tidskrævende at skulle afprøve samtlige links på websitet, og så er det jo godt, at der findes et gratis plugin, der kan hjælpe dig. Det hedder som før skrevet Broken Link Checker, og er ganske nemt at installere og tage i brug. Du søger efter det i Plugins-delen på hjemmesiden og når det er hentet ned og installeret, går du straks i gang med at tjekke efter døde links. Det er et omfattende plugin, som er i stand til at finde eventuelt døde links på dine sider og i dine blogindlæg samt blandt eventuelle kommentarer, som dine besøgende har aflagt ved besøget.
Skulle Broken Link Checker finde et dødt link, kan du sågar bede om en automatisk e-mail, som orienterer om problemet. Ganske smart. Så kan du ellers blot overlade undersøgelsen til Broken Link Checker, som automatisk i bestemte intervaller tjekker dit site for døde links. Som standard tjekkes der for døde links hver 72. time, men dette kan indstilles efter dit eget behov. En rigtig god oversigt viser dig præcis, hvor de døde links er på dit site, og dermed er det nemt at få rettet eller fjernet disse døde links. Jeg lod Broken Link Checker tjekke min hjemmeside om Privathospitaler, og Broken Link Checker fandt faktisk 4 links, der var stendøde. Nu er de rettet, så både besøgende og robotter genvinder det gode humør.