Sådan sikrer du din WordPress

Alle os med en WordPress hjemmeside har den udfordring, at en masse hackere finder det uhyre morsomt at hacke sig ind på websitet. WordPress er nemlig verdens mest udbredte websystem, og derfor er der den fare i systemet, at hvis hackerne først finder ét sikkerhedshul, så har de potentielt adgang til flere millioner websites.

Derfor handler det om at sikre sin WordPress hjemmeside så godt som muligt. Det er der især 5 gode måder at gøre på. Ikke dermed agt at hvis du følger nedenstående, så er du garanteret en hackerfri hjemmeside. Jeg vil dog påstå, at risikoen formindskes betydeligt ved at følge disse 5 gode råd.

Opdatering af WordPress, plugins og tema

Når du driver en WordPress hjemmeside, skal du være klar over at der løbende udvikles nye ting og sager til systemet. Det betyder også at der potentielt vil være visse usikkerheder forbundet, for eksempel hvis udviklere af plugins og temaer overser vigtige sikkerhedshuller. Det gør hackere sjældent. Derfor bør du bestemt få opdateret de plugins og temaer, som du har installeret i din WordPress. Jeg bør også sige, at det er en selvfølge at du opdaterer selve WordPress, hvis der er en opdatering hertil.

Gode passwords

Hvor mange mennesker har fået tildelt et login til din WordPress hjemmeside? Er der tale om én person, 2 personer, 5 personer eller flere personer? Hvert login er en sikkerhedstrussel, fordi hackere dermed får udvidet deres chancer for at ramme det rette login. Derfor skal du sikre dig, at de logins der er oprettet, er udstyret med passwords, der ikke er alt for nemme at gætte. Brug nogle skarpsindige passwords med store og små bogstaver, specialtegn og gerne mere end 8 tegn. Og undgå ord eller navne, der findes i ordbøger.

Lad mig kaste et blik på dine logins. Kontakt mig på tlf. 2972 0955

2 faktor godkendelse

Når du logger ind, anvender du typisk et brugernavn og et password. Du indtaster dette login, og hvis tingene er i orden, lander du inden for få sekunder i hjemmesidens kontrolpanel. Ved at bruge en 2 faktor godkendelse kan du vælge at få tilsendt en talkode på din mail. Det betyder at du både skal indtaste brugernavn og password, og at du efterfølgende skal indtaste en kode, som du får tilsendt pr e-mail, før du kan komme ind i kontrolpanelet. Besværligt måske – men en kraftig forøgelse af sikkerheden.

Dette kan jeg hjælpe dig med. Ring på tlf. 2972 0955

Malware scanninger

Det er efterhånden sket nogle gange, at en kunde har skrevet eller ringet til mig og fortalt, at hjemmesiden er blevet lukket ned af webhotellet. Webhoteller opdager nemlig meget hurtigt, hvis såkaldt malware er blevet smuglet ind på hjemmesiden. Det betyder nemlig at hjemmesiden enten bruges som forstærkende led på SEO-området, eller at diverse hackerforsøg kan afvikles igennem inficerede hjemmesider. Derfor bør du med jævne mellemrum scanne hjemmesiden for malware.

Jeg tilbyder at scanne WordPress hjemmesiden for malware. Ring på tlf 2972 0955

Backup og sikkerhedskopiering – og backup

Endelig kan det ikke siges for tit: sørg for at du får taget backup af din hjemmeside. Backup er det engelske ord for sikkerhedskopiering, og man kan aldrig tage en backup for meget. Her kan du vælge at gøre det selv, bruge en webmand til at gøre det for dig eller sørge for at dit webhotel har 100 procent styr på denne sag. Hvis du gør det selv, kan du installere et backup plugin og få dette plugin til at snuppe sikkerhedskopien for dig. Mange webhoteller stiller også en form for backup til rådighed, så tjek det ud på dit webhotel.

Jeg undersøger gerne backup muligheder for dig. Jeg fanges på tlf. 2972 0955