Hvad koster en hjemmeside

– Hvad koster en hjemmeside? Det er et spørgsmål jeg ofte får stillet af folk, som overvejer at få oprettet hjemmeside til private formål eller til virksomheden. At besvare spørgsmålet ”Hvad koster en hjemmeside” svarer lidt til, hvis folk spørger: – Hvad koster et nyt hus? Der er jo mange bolde i spil, hvis man overvejer at bygge et nyt hus. Beliggenhed. Byggematerialer? Antal kvadratmetre. Diverse elementer og meget mere. Derfor er det bestemt ikke nemt at besvare spørgsmålet ”Hvad koster en hjemmeside”. Man er nødt til at have en række detaljer med i spil, inden man starter op med at give et bud på prisen.

”Hvad koster en hjemmeside” handler i høj grad om, hvilket formål hjemmesiden skal opfylde og hvor meget lirumlej, der skal arbejdes med når det handler om design og funktionalitet. Hvis der er specifikke ønsker til designet, er det indlysende at prisen også følger med. Alt andet lige er det mere tidskrævende, hvis designet løbende skal rettes til, og hvis der er en række udfordringer i forhold til en eventuel designmanual. Er der bestemte farver, der skal indgå og er det vigtigt at logoet placeres et bestemt sted?

”Hvad koster en hjemmeside” handler også om hvilke funktioner, der skal være indbygget på sitet? Er det vigtigt med implementering af Facebook og andre sociale medier? Skal folk kunne abonnere på sider og indlæg? Skal der være en slags gæstebog som folk kan skrive i, eller skal der oprettes et debatforum, hvor gæsterne kan underholde hinanden? Hvor meget vægt og arbejde skal der lægges i søgemaskineoptimering (SEO), og skal der ydes assistance med henblik på diverse online annoncer på eksempelvis Facebook og Google (AdWords)?

En hjemmeside koster tid!

”Hvad koster en hjemmeside” tager altså udgangspunkt i den proces, som skal skubbes i gang, når design og funktionalitet skal formes. Hvis man ikke er så kræsen forstået på den måde, at man sagtens lever med et design som er fleksibelt i forhold til en designmanual eller brugerønsker, kommer man langt for relativt få penge. Jeg har udarbejdet hjemmesider fra 1500 kroner og opefter. En ganske simpel blog i et standarddesign tager ikke særligt lang tid at sætte op, og derfor bliver prisen også derefter. Hvis man ønsker en større løsning med dynamik og skiftende fotos her, der og alle vegne, koster opgaven mere tid og dermed også flere penge.

”Hvad koster en hjemmeside” kan altså ikke besvares med et fast beløb. Dog mener jeg at du og dit firma kommer langt for pengene, hvis du kan leve med et nydeligt og flot design, som måske på visse punkter er standard, men som alligevel bliver personligt. Der findes en række særdeles flotte design til WordPress, og nogle af disse er endda gratis, hvilket naturligvis er til din fordel. Jeg prissætter i forhold til den tid jeg bruger på projektet, og spørgsmålet ”Hvad koster en hjemmeside” kan altså ikke besvares i form af en pristabel med 3-5 kolonner. Vi er nødt til at finde ind til dit behov, og herefter kan prisen på hjemmesiden fastsættes, så hverken du eller jeg bliver skuffede, når sitet er parat.

Kontakt mig endelig, hvis spørgsmålet ”Hvad koster en hjemmeside” trænger sig på hos dig. Ud fra dine tanker vil jeg give dig et overslag, og tro mig: du kan altså sagtens få en pæn og attraktiv hjemmeside for et relativt beskedent beløb. Har du en kommentar til spørgsmålet “Hvad koster en hjemmeside”?

3 svar
 1. Søren Nygaard Pedersen
  Søren Nygaard Pedersen siger:

  Hej Allan

  Allan jeg har fået et job af en bekendt der udlejer/sælger boliger og lejligheder nede i tyrkiet. Han havde et ønske om, at få lavet en hjemmeside, hvor man kunne leje, købe og sælge ferieboliger igennem. Der er ikke noget fast bookingsystem indenover, men det hele forgår pr. email og personlig kontakt.
  Da dette er første gang jeg arbejder med hjemmesider (som interssere mig meget) har jeg absolut ingen erfaring om, hvad jeg kan tillade at tage for mit arbejde.
  Hjemmesiden som er linket ovenover, er ikke helt færdig endnu. Og jeg har stadig noget arbejde på den.

  Jeg kunne godt tænke mig, at høre din vurdering over hvad jeg kan tillade mig at tage for det arbejde du kan se indtil nu.

  Mange tak
  Søren N. Pedersen

 2. Allan Bojsen
  Allan Bojsen siger:

  Hej Søren
  Spændende opgave du har fået. Desværre er det komplet umuligt for mig at svare på, idet vi jo er vidt forskellige som mennesker, og prisen afhænger naturligvis bl.a. af den tid du allerede har brugt, og den tid du mangler på at færdiggøre opgaven. Så jeg bliver dig et svar skyldig. Held og lykke med hjemmesiden.

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] koster en hjemmeside? Og så kommer vi til det ofte særdeles springende punkt: hvad koster en hjemmeside. Det har jeg tidligere skrevet et par ord om, så det skal jeg ikke gentage i det uendelige. […]

Kommentarer er lukkede.