Her er 6 klassiske WordPress fejl

Som web-mand igennem en række år er jeg nu landet på rette hylde. Jeg har valgt at satse på open source systemet WordPress, som er verdens mest udbredte system, når der skal bankes hjemmesider på plads. WordPress er dog ikke fejlfrit, og det kan få slemme konsekvenser for dig, hvis du ikke tager dig i agt. Her får du 6 klassiske fejl, som folk med WordPress hjemmesider ofte begår.

Fejl 1: Manglende backup

Rigtige mænd tager ikke backup. Rigtige mænd græder. Jep, det er virkelig en sandhed der vil noget, og jeg kan kun opfordre alle med WordPress på banen at få taget regelmæssige backups af hjemmesiden. Der kan altså ske uheldige ting, som du ikke nødvendigvis har indflydelse på, og så er det dælme rart at kunne trække en fejlfri backup op ad skuffen og installere hjemmesiden på ny.

Personligt bruger jeg BackupBuddy til at hive backups hjem, men der findes også gratis alternativer. Backup to Dropbox er et rost plugin. BackWpUp er et andet godt bud på et gratis bacup plugin til WordPress.

Fejl 2: Ignore opdateringer

Med jævne mellemrum dukker der opdateringer op i din WordPress verden. Det kan eksempelvis være dit tema, der er justeret, så det er blevet bedre, mere sikkert eller blot meget mere funktionelt. Det kan også være nogle af dine plugins, som har fået lukket nogle huller, som slemme hackere kan komme ind igennem og endelig kan det være selve WordPress som er ude i ny og mere sikker version. Få nu opdateret dit WordPress system, inden det er for sent.

Fejl 3: Admin er dit brugernavn

Mange gange, når jeg skal hjælpe virksomheder videre med deres WordPress løsning, ser jeg at brugernavnet er Admin, når der skal logges ind. Det er en kæmpe belastning for et ellers godt system. Det er nemlig således at rigtigt mange hjemmeside logins bruger navnet Admin som brugernavn. Det svarer lidt til at fortælle indbrudstyven, at han skal taget godt kødben med til vagthunden Rollo, når han kommer for at tømme huset. Brug et andet navn end Admin som brugernavn. Keld, Hilda, Allan, 12345687 eller noget helt andet er meget bedre.

Fejl 4: De gratis temaer

Mange jeg kender med WordPress hjemmesider tyer til de gratis temaer. Hvorfor bruge 300-500 kroner på et tema, hvis man kan downloade og bruge et gratis? Tja, med økonomiske briller på næsetippen kan jeg sagtes se fornuft i at vælge et gratis tema, men problemet er at hvis du downloader et gratis tema fra et eller andet sted på nettet, ved du reelt ikke, om der ligger slemme koder gemt i temaet. De kan desuden også være fyldt med links til obskure steder, og det kan faktisk få konsekvenser for dig, hvis Googles robotter finder det uhensigtsmæssigt.

Personligt bruger jeg ThemeForest, når jeg skal finde temaer til kunder. Du betaler penge for temaerne, men så får du kvalitet og support med i prisen.

Fejl 5: Manglende cache plugin

En af de nyere aspekter ved søgemaskineoptimering er hvor hurtigt hjemmesiden loader. Det betyder på dansk, at jo langsommere en hjemmeside er om at tone frem på dine kunders skærme, jo dårligere vil Google rangere den i søgeresultatet. Derfor handler det for dig om at få optimeret hjemmesidens hastighed, så den titter hurtigt frem på skærmen, når folk besøger hjemmesiden. Her kan du bruge forskellige plugins til at hjælpe dig.

W3 Total cache er et anerkendt plugin, som kan hjælpe dig med dette vigtige punkt.

Fejl 6: Responsivt design mangler

Endelig vil jeg gerne slå et mægtigt stort slag for at du anvender et tema, der fungerer som responsivt design. Dette betyder at hjemmesiden opfører sig pænt på de små mobile enheder som for eksempel smartphones og tablets. Du er godt klar over at din hjemmeside ofte besøges af mennesker, som IKKE sidder ved en computerskærm, ikke sandt? Hvis hjemmesiden ligner noget der er løgn på små skærme, risikerer du at kunderne klikker væk fra din hjemmeside. Og Googles søgerobotter har det lige sådan. Heldigvis er det sådan i dag at de fleste temaer produceres så de ser godt ud på mobile enheder, men hvis din hjemmeside har et år eller to på bagen, bør du lige tjekke ud, hvordan det står til. Tjek for mobilvenlighed hos Google.

Hvis du mener at jeg kan hjælpe dig med ovenstående, så tag fat i mig på tlf. 2972 0955. Jeg taler et sprog de fleste forstår, og sammen får vi styr på DIN WordPress hjemmeside.